• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda kuća u Vaterpolo klubu Partizan! Evo šta se sve danas dogodilo

Autor Predrag Vujić

Na zvaničnom Twitter profilu Vaterpolo kluba Partizan danas se vodila polemika oko toga ko je kriv za stanje u klubu.

 Vaterpolo-klub-Partizan-stanje-u-VK-Partizan-incidenti-u-VK-Partizan Izvor: MN PRESS

Objava Vaterpolo kluba Partizan da njegovim predstavnicima nije danas bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za novinare smijenjenog predsjednika Upravnog odbora kluba, proslavljenog golmana Aleksandra Šoštara, izazvalo je mnogo komentara navijača, koji su iskoristili priliku da kritikuju klub za očajno stanje u klubu, koji je na ivici ispadanja iz Prve regionalne lige.

Dugogodišnji čelnik kluba Aleksandar Šoštar sazvao je danas konferenciju za novinare u prostorijama JSD Partizan, kako bi javnosti još jednom predočio da ima sva zakonska prava da traži od "pučista" koji su ga smijenili, da se povuku, jer su im sve odluke poslije prekinute Skupštine 2. decembra prošle godine nevažeće.

Možda će vas zanimati

A oni koji danas vode klub, među kojima su Tatijana Rakas, Mirko Bradajić i sportski direktor, golman Denis Šefik, željeli su da uđu na Šoštarovu konferenciju za novinare da se "čuje i njihova strana priče", ali im to obezbjeđenje nije dopustilo.

Na konferenciju su se nekako "ušunjala" dvojica, koji su se predstavili kao "navijači Partizana", koji su Šoštaru rekli da neće dobiti njihovu podršku, ali je neće dobiti ni oni koji sada vode klub, jer su nezadovoljni i jedinima i drugima. "Neka klub ispadne u Treću ligu, mi ćemo biti uz klub. Ali da vas podržimo nećemo!", poruka je koju su prenijeli.


Da vas malo vratimo u nedavnu prošlost. Sjednica Skupštine VK Partizan 2. decembra koju su vodili Zoran Avramović, kao predsjednik Skupštine i Aleksandar Šoštar, kao predsjednik Upravnog odbora, prekinuta je nakon što nije mogao da bude utvrđen kvorum. Kada su Avramović i Šoštar napustili salu, oni koji su u njoj ostali, a među kojima su bili i oni koji sada vode klub, praktično su preuzeli rukovođenje klubom, sedmostrukim prvakom Evrope, koji godinama grca u problemima.

Šoštar je tada smijenjen, a u međuvremenu su otpušteni tadašnji prvi trener Stefan Ćirić, a nekolicina igrača je tada bilo primorana da napusti klub (o svemu ovome je MONDO pisao), voda u bazenu je bila hladna... Finansijska direktorka Partizana Tatijana Rakas je tada za MONDO rekla da je Šoštar ostavio ŠEST MILIONA EVRA DUGA.

"Da sam ja bio problem, kao što su govorili, onda bi već 5. decembra, voda u bazenu bila topla, igrači ne bi odlazili iz kluba, a djeca bi ostala da treniraju. Iz kluba je otišlo stotinu djece", rekao je danas Šoštar, navodeći da je stanje u klubu katastrofalno.

Šoštar je od te prekinute skupštine i "puča", pokrenuo pravnu borbu i za sada on tu bitku dobija. Jer, Gradski Sekretarijat za sport je donio rješenje koje mu daje za pravo da traži da se sve vrati u stanje do 2. decembra. To znači da su sve odluke donijete poslije tog datuma nevažeće i ništavne.

"To pokazuje da ovo jeste pravna država i da se radi po zakonu, a da oni koji su sada u klubu rade protivzakonito", rekao je Šoštar i pozvao nadležne organe da dođu u klub i detaljno "pročešljaju" sve papire.

On je za Tatijanu Rakas rekao da je "sjajan manipulator", jer je "uspjela da privoli Dejana Dabovića da se vrati u vaterpolo poslije 20 godina", a za Denisa Šefika je rekao da mu je svakako mjesto u klubu, ali ne na ovakav način.

Sada bi, prema slovu propisa, oni koji vode klub morali da u roku od 30 dana zakažu vanrednu sjednicu skupštine na kojoj bi se glasalo o povjerenju svih organa kluba. Više je nego jasno da se to neće dogoditi, pa bi onda trebalo da reaguje Sportsko društvo...

Sve ovo, zapravo, pokazuje u kakvoj je dubiozi Vaterpolo klub Partizan, koji godinama, pa i decenijama, kreće iznova i iznova, jedva pronalazi finansijska sredstva za preživljavanje, mazut za zagrijavanje vode u bazenu, spori se sa Opštinom Voždovac oko vlasništva nad bazenom... Klub se sada suočava sa novim izazovom - opstankom u Prvoj regionalnoj ligi.

Na sve ovo, klub je ušao u polemiku sa navijačima na Twitteru poslije današnje objave. Navijači su kritikovali klub zbog opšteg lošeg stanja, a bilo je i onih koji su poručili da ih nije briga ni za Šoštara, ni za drugu stranu, već samo za klub i da dok se oni bore za prevlast klub ispašta.

"Gospodin Šoštar to uporno pokušava, 20 godina je bio u klubu i tako je napravljen dug od 6 miliona evra. Te činjenice se zanemaruju i koristeći vašu zbunjenost i nažalost (ne)informisanost javnost ne dobija pravu sliku o situaciji", odgovoreno je jednom navijaču sa zvaničnog Twitter profila VK Partizan.

Pojedini su zamjerili sadašnjoj garnituri u klubu za bliskost vladajućem režimu, a na to su dobili odgovor: "Da li Vi mislite da smo mi u režimu u kom mislite da jesmo mi ne bi sada imali toplu vodu i ne bi bazen bio vlasništvo opštine Voždovac sa kojom imamo sudski spor?"

Iz VK Partizan je za kraj objavljena poruka: "Od danas će javnost svakodnevno dobijati, na sve moguće načine, kroz društvene platforme, medije (koji žele da prenesu), dokaze o šteti koja je načinjena klubu kao i odgovornosti koji svaki pojedinac ima u rušenju Partizana".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Više vijesti o VK Partizan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC