• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti Partizana: Ni za gaće; Uprava: Nemamo para; Šoštar: Boriću se

Autor mondo.rs

Opstanak Vaterpolo kluba Partizan je doveden u pitanje. Smijenjeni čelnik Aleksandar Šoštar poručuje da će se boriti. Igrači očajni, nemaju ni gaće! Privremena uprava: "Nemamo para da ih plaćamo 8.000 evra mjesečno".

 Vaterpolisti-Partizana-Vaterpolo-klub-Partizana-sta-se-desava-u-VK-Partizan Izvor: MN PRESS

Blago rečeno - stanje u Vaterpolo klubu Partizan je katastrofalno. Poslije unutrašnjih "lomova", odnosno podjela u organizacionoj strukturi, reklo bi se i "puča" dijela uprave protiv dosadašnjih čelnika, vaterpolisti su ti koji najviše ispaštaju.

Trojica su dobili ispisnice, tačnije, rečeno im je da su slobodni da potraže novi klub, jer se nema para da im se ispune ugovori, koji su "enormni za trenutno finansijsko stanje u klubu", koje je užasno. Dug je, kaže direktorka Tatijana Rakas, narastao na više od 6 miliona evra. sa druge strane, predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Šoštar koji je smijenjen na spornoj sjednici Skupštine kluba, poručuje da "nema namjeru da odustaje od Partizana".

Možda će vas zanimati

Nikola Radonjić, Nikola Radulović i Filip Radojević igrači su koji su platili ceh ovih lomova. Sva trojica su, kao najvažnije poluge ekipe, stali ispred saigrača i pobunili se, prije svega zbog hladne vode u bazenu, ali i zbog užasnih uslova. U međuvremenu je smijenjen i trener Stefan Ćirić...


U ispovjesti "Sportskom žurnalu", ova trojica igrača su rekli da su od privremene uprave, koju čine direktorka Tatijana Rakas, Mirko Bradajić, Pavo Vilović i Mladen Manojlović, tražili samo da im ispune osnovne uslove - toplu vodu u bazenu.

"Samo zagrijte vodu, to smo tražili. Pare nismo ni pominjali, u posljednje tri godine primili smo ČETIRI plate. Oprema? Nema gaća, nema ranca, papuča, bade mantila... Dobili smo jednu pamučnu majicu, duks, donji dio trenerke i jedne gaće nabavljene prije nekoliko godina. I sve to najviše zahvaljujući roditeljima", rekli su ovi igrači.

Nakon što su igrači sami mjerili temperaturu i izmjerili ispod 25 stepeni, a i nakon svojevrsne pobune, ova trojica su pozvana u kancelariju kod Mirka Bradajića, gdje su im data obavještenja da klub ne može da im ispunjava ugovore u finansijskom smislu. Direktorka Rakas im je predočila da klub mora da napravi rez, da je u teškom finansijskom stanju...

Uz igrače NIJE stao vršilac dužnosti trenera Marko Bašić, koji se brani da nije njegov domen posla, očigledno nepripremljen za takav pritisak. U međuvremenu, vaterpolisti su zatražili pomoć navijača (diskutabilno je kako oni mogu da pomognu, čak i da žele), a ostali su i bez ručka u restoranu...

"Igrači su slobodni, jer klub ne može da plaća 8.000 evra mjesečno za njih. Trener Ćirić je smijenjen zbog rezultata, ali imamo velike planove sa njim. Sada smo oslobođeni, orni za rad, sa akcentom na jačanje Škole vaterpola", kaže Tatijana Rakas.

Aleksandar Šoštar, koji je prije dva dana održao konferenciju za novinare sa predsjednikom Skupštine VK Zoranom Avramovićem (takođe smijenjenim na toj čudnoj skupštini 2. decembra), bio je u četvrtak uveče na fudbalskoj utakmici Partizan - Astana, što može da bude indikativno, s obzirom na to da je predsjednik Jugoslovenskog sportskog društva ujedno i predsjednik Fudbalskog kluba - Milorad Vučelić. A sportsko društvo je to koje bi moralo da se umiješa u "slučaj Vaterpolo kluba", svoje najprestižnije sekcije. 

U izjavi za Danas Conference Centar, Šoštar je poručio da nema namjeru da odustane od kluba, koji naziva svojom kućom.

"VK Partizan je veći od svega ovoga, ovo je najtrofejniji vaterpolo kolektiv u zemlji, i Vaterpolo klub će se odbraniti od ovoga", rekao je Šoštar, tvrdeći da se njegova funkcija i zvanja u Patizanu uopšte ne dovode u pitanje.

"Ja sam mnogo puta rekao - što se mene lično tiče, vrata su uvijek otvorena svima koji žele da pomognu. Ja sam u životu dosta stvari uradio, imao rezultate, pa mi velika popularnost i funkcije ne trebaju. Ja mogu da doprinesem onim što mogu, a ako neko drugi može bolje apsolutno je dobrodošao i treba da dođe. Ali, u ovoj situaciji ja neću da mrdnem iz VK! Ni ne razmišljam o tome da napuštam Partizan, to je moja kuća i uvijek sam u Partizanu i uvijek ću biti", poručuje legendarni golman.

Napravio je paralelu između ranijih dešavanja u Fudbalskom klubu i sadašnjim u Vaterpolo klubu Partizan.

"Vama u fudbalu svaka čast, očigledno da ja nisam dobro gledao u budućnost. Tanja Rakas je došla po preporuci Novaka Nedića (generalni sekretar Vlade Srbije i nekadašnji član uprave Partizana, a u međuvremenu i kratko vreme član FK Crvena zvezda!). Vi ste u fudbalu imali drugačiji scenario, a ja sam tada imao drugačiju predstavu, mislio sam da postoji dobra volja da se pomogne. Ništa do toga nije bilo, izgleda da je od početka scenario trebalo da bude baš ovakav kakav jeste. Ali, uvjeren sam da će se stvari vratiti u normalu, sa što manje 'žrtava', da tako kažem. Tjeranje igrača i trenera usred sezone, pravljenje cirkusa, to u životu nisam doživio. Ako se ovako nastavi nećemo ni dočekati utakmicu za opstanak u regionalnoj ligi u februaru protiv Budve", naglasio je Šoštar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC