• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajson Fjuri - pa kako ga ne voleti?

Autor Pavle Knežević

Njegov pomoćni trener otkriva bizarne stvari koje je "Kralj Cigana" praktikovao tokom priprema za meč sa Vajlderom

 Tajson Fjuri - pa kako ga ne voleti? Izvor: Guliver, Al Bello/Getty Images North America

Životna priča i karakter Tajsona Fjurija zanimljiviji su od bilo kog filma! "Kralj Cigana" je poseban lik i u ringu, a pogotovo van njega.

Pobedio je svojevremeno apsolutno kralja teške kategorije Vladimira Klička bez problema, postao neprikosnoveni teškaš sveta, ali ga je njegova Britanija odbacila zbog u današnje vreme kontroverznih stavova. On je posle zapao u tešku depresiju, javno se odrekao boksa, a onda se vratio u ring i konačno u februaru došao na mesto koje mu pripada – kralj teške kategorije u boksu.

Možda će vas zanimati

No, ako vam je ranije promicalo kako je odložio revanš sa Kličkom, a onda otišao u Francusku da se napija sa navijačima na fudbalskom Euru, kako je govorio da jedva čeka da batali boks i da se nagoji "kao svinja" poput njegovog oca i samo sedi ispred kauča, i mnogo toga drugog, donosimo vam najnovije primere koliko je Fjuri živopisan lik.

Bivši bokserski šampion, rođak Fjurija (boks je porodični biznis) i jedna od pomoćnih trenera, Irac Endi Li otkrio je za Boxing Social šta je sve Tajson radio tokom priprema za revanš sa Diontejom Vajlderom.

Jedna od njih je glumljenje povreda da bi video da li ima "špijuna" u svojim redovima.

"Folirao bi povrede ili bi se pravio da hramlje pomalo posle sparinga da bi video šta se dešava. To je nivo podmuklosti sa kojim morate da vodite računa kad ste s njim. Napravio bi predstavu i glumio da vidi da li neko priča van kampa", pričao je Li kroz osmeh.

Fjurijeve šale su išle toliko daleko da bi zabrinule i Lija.

"Jednog dana se pretvarao da ima povredu bicepsa. Tresao je šaku posle treninga i stvarno me zabrinuo. A onda je on rekao 'Jesi li video šta sam uradio? Samo sam se zezao'. I ja bih tad shvatio da se šali, a ja sam bio stvarno zabrinut za njegov biceps, iako nije bilo problema", ispričao je Li.

Izvor: Guliver, Alex Davidson/Getty Images Europe


Endi Li se svojevremeno borio u srednjoj i supersrednjoj kategoriji. On je po nacionalnosti Irski Putnik, i koju u Britaniji zovu "Cigani", iako nema dodirnih tačaka sa Romima, osim po nekadašnjem nomadskom načinu života.

Li je postao prvi bokser Irski Putnik koji je ikada postao bokserski šampion, a uradio je to godinu dana pre svog rođaka Tajsona Fjurija.

Kada je posle pobede nad Vajlderom zapevao u ringu, uz pratnju čitave hale, jedan od komentatora rekao je "da li ste ikada videli bilo šta slično Tajsonu Fjuriju?".

Ta aura zabavljača ga prati svuda i to je karakter koji ispoljava u javnosti. Pred okršaj sa Vajlderom govorio je da koristi neke najblaže rečeno bizarne metode treninga. Govorio je da: potapa šake u benzin da bi "očvrsnule", da masturbira sedam puta dnevno da bi pospešio nivo testosterona, ali i da praktikuje kunilingus (oralni seks) da bi "ojačao vilicu".

Li se, međutim, smeje na sve to i govori ono što zna svaki ljubitelj boksa:

"Svi vam govore da ne treba da verujete svemu što čujete, a ja vam kažem da se ponašao savršeno tokom priprema. Jako je vredno radio, nije 'hvatao krivine', niti dozvoljavao sebi male oduške. Držao se strogo svoje dijete, ritma sna i svega što je radio", otkriva Li profesionalnu stranu Fjurija.

"Neko bi možda pomislio drugačije ili bi bio iznenađen kada vidi njegovu javnu personu, veću od života, ali on je bio vrlo koncentrisan i vrlo ozbiljan u onome što radi", rekao je Endi Li.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC