• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budimo odgovorni prema sebi, drugima i onima koje najviše volimo"

Najbolji bh. teniser iz Beograda je poslao poruku svima u ovoj teškoj situaciji

 Damir Džumhur odgovorni prema sebi, drugima i onima koje najviše volimo Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u pauzi sezone, koju je Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) prekinulo prije petnaestak dana  zbog pandemije koronavirusa, trenutno se nalazi u Beogradu.

S lošim vremenom posljednjih nekoliko dana nije trenirao. 

Možda će vas zanimati

"Vježbam u kući, pokušavam da radim improvizovanu teretanu i održavam 'fiziku' koliko god je moguće. Do prije nekoliko dana, kad je bilo ljepše vrijeme, trčao sam vani. Kad se popravi vrijeme, vjerovatno ću izaći na teniski teren. Dobra stvar je što u Beogradu ima dosta privatnih terena na kojim može da se trenira, tako da pokušavam u svakoj  prilici  kada mogu da treniram. To nisu treninzi klasičnih priprema, ali je to ipak neko održavanje. Pred nama je zaista dug period bez turnira tako da će biti vremena za prave bazične pripreme, koje će se napraviti za početak sezone", rekao je Džumhur u razgovoru za Fenu.  

Nastavak sezone, odnosno nastup na turnirima, planirani su za 8. jun, ali Džumhur smatra da je malo vjerovatno da će biti tako.

"U razgovoru s ostalim igračima čisto sumnjamo da će sve to da krene početkom juna. Kako stvari idu vjerovatno će se to prolongirati. Možda se i cijela sezona odgodi jer neku svrhu počinjanja sezone npr. u avgustu ne vidimo. Naravno, pratićemo situaciju,  prema tome ću i da treniram, ali da se mora trenirati, mora se. Ja sam neko ko ne može dugo da bude u nekoj pauzi, da ništa ne radim. I ovako, tokom dana imam previše vremena, zbog svega što se dešava na neki način moram pametno da iskoristim to vrijeme", rekao je Džumhur. 

Izvor: FENA/Vehid Begunić

Zbog pandemije koronavirusa u Srbiji, kao i u BiH i nekim zemljama regiona, uveden je policijski čas.

"Više - manje pratim situaciju u BiH, znam šta se dešava. Ovdje je policijski čas nešto ranije, od 17 časova. Mislim da to nešto previše ne mijenja situaciju. Ako nešto imam da obavim, to završim u toku dana, tako da ostatak provodim kući. Želim da budem odgovoran građanin, isto kao što bih bio i u BiH. Slušam organe vlasti koji kažu da izlazimo što manje, samo u nužnim situacijama i kada je potrebno. Mislim da je to pravi i jedini način da se ovo što prije zaustavi i završi", rekao je Džumhur.

Građanima Bosne i Hercegovine poručio je da budu odgovorni.

"To je jedino što treba da se kaže, odgovornost svakog pojedinca će dovesti do toga da sve ovo brže prođe. Svaki pojedinac mora biti odgovoran prema sebi, prema drugima i onima koje najviše voli. Krenimo svi od sebe pa dalje, moramo poštovati ono što su rekle vlasti. Ljudi, ostanimo kod kuće, svi možemo da se strpimo, koliko god je to potrebno, da se ovo što prije završi. Ovo je zaista težak period za sve nas", zaključio je Džumhur.

Na svjetskoj ATP listi 27-godišnji Sarajlija trenutno je rangiran na 107. poziji, a najbolji renking u karijeri zabilježio je sredinom 2018. godine kada je bio 23. igrač svijeta.

U karijeri je osvojio tri ATP turnira - 2017. u Moskvi i Sankt Peterburgu, te 2018. u Antaliji. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC