• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijelovi US Open kompleksa postaju bolnica

Autor mondo.rs

Ozbiljna je kriza u Njujorku.

 Tenis-US-Open-pretvaranje-teniskog-centra-u-bolnicu-koronavirus-Njujork-SAD Izvor: Getty Images/Mike Stobe, Mike Stobe/Getty Images North America

Tenisa nema, teniseri su na prinudnim godišnjim odmorima, a teniski turniri se redom otkazuju. Najmanje do 8. juna se ništa neće igrati, a možda i kasnije.

Pitanje je šta će biti sa US Openom. Vimbldon razmišlja o odlaganju, Rolan Garos se ''samoodložio'' za jesen, a američki Gren slem je u magli. Posebno sada, nakon što su određeni dijelovi kompleksa postali privremene bolnice.

Možda će vas zanimati

Teniski savez SAD saopštio je da će u okviru kompleksa biti postavljene privremene bolnice, sa kapacitetom od 350 kreveta. Ovo će trajati dok traje pandemija korona virusa, ali u tim bolnicama neće biti oboljeli od bolesti koja je pokosila svijet.

Takođe, kuhinje u okviru teniskog centra u Njujorku će pripremati pakete i obroke za lekare, volontere, pacijente i ostale, a do sada je spremljeno oko 25 hiljada obroka.

Ovakve odluke u SAD nisu iznenađenje, pošto već sada postoje problemi sa smještajnim kapacitetima u bolnicama. Projektovano je da se kapaciteti u narendom periodu uvećaju za 87 hiljada.

Do sada, u Americi ima preko 160 hiljada zaraženih, a trenutno je Njujork jedno od najvećih svjetskih žarišta. Očekuje se da i u narednom periodu bude značajnog porasta broja zaraženih u Sjevernoj Americi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC