• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi Marej žali, ali ne odustaje - igraće još na toj travi

Autor Mirjana Šegan

Britanac ne krije razočaranje zbog otkazivanja Vimbldona ove sezone, ali je spreman da strpljivo čeka

 Endi Marej žali, ali ne odustaje - igraće još na toj travi Vimbldon Izvor: MN PRESS

Organizatori Vimbldona dugo su odlagali da saopšte tešku vest i odlože ovogodišnji Vimbldon zbog pandemije korona virusa, koji je usmrtio do sada više od 50.000 ljudi širom sveta, a zaraženo je preko milion.

Odluka da se ove godine neće igrati u Londonu, na najprestižnijem turniru na travi, veoma je pogodila Endija Mareja, dvostrukog osvajača pehara.

Možda će vas zanimati

Škot je podigao vimbldonski trofej 2013. godine, postavši prvi Britanac posle Freda Perija 1936. godine kome je to pošlo za rukom, a onda je slavio i 2016. godine.

Marej već duže vreme ima zdravstvenih problema, zbog čega je morao i na operaciju ugradnje veštačkog kuka, ali uprkos tome ne odustaje. Nakon pauze koju je napravio na početku sezone, planirao je da se vrati tenisu na mastersu u Majamiju, kada je virus Covid-19 zaustavio ATP sezonu.

Majka Džudi, koja pomno prati Endijevu karijeru, navela je da je njenog sina pogodila vest o otkazivanju Vimbldona.

"Endi žali što se ove godine neće igrati Vimbldon, ali sam sigurna da će on opet nastupati na tom grend slemu. Do ovogodišnjeg predviđenog termina ima još tri meseca, pa do sledećeg još 12 meseci, a Endi ima samo 33 godine. Pogledajte Rodžera Federera kako snažno igra sa punih 38 godina, Serena Vilijams takođe. Nema razloga da Endi ne igra opet Vimbldon ako ostane zdrav i u dobroj formi", navela je Džudi Marej.

Ona je dodala da Endi i njegov brat Džejmi, kome je specijalnost dubl, imaju plan koji žele da ispune do kraja karijera, koji će im biti dovoljan motiv da se pojave u Londonu.

"Džejmi je nedavno rekao, kada su ga pitali koji su mu ciljevi do kraja karijere, da želi da igra dubl sa Endijem baš na Vimbldonu, pa se nadam da će ispuniti tu želju".

Britanac, po oceni majke, ponovo je spreman da igra, kada globalni problem sa korona virusom bude prošao i čelnici ATP ponovo daju zeleno svetlo za povratak na terene.

"To je sada samo igra čekanja. Endi se radovao povratku na turniru u Majamiju u martu, uželeo se tenisa, ali on je naviknut na to da vežba strpljenje. To je činio mnogo puta prethodnih godina. Pokušava da ostane u kondiciji, iako je navikao da i kod kuće nauči mnogo novih veština. Problem je što ne može sada da sparinguje sa partnerom, ali najvažnije je da radi na onome na čemu može, a to je da zadrži dobar mentalni balans tokom pauze, jer će mu to biti veoma važno kada ponovo bude počeo da igra mečeve", navela je Džudi Marej.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC