• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Druga strana priče: Prednosti Noleta, Rafe i Rodžera tokom "korona pauze"

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Ko zna kada će se nastaviti teniska sezona, a ima i onih koji smatraju da nije sve tako crno po najbolje igrače sveta koji su već odavno zašli u tridesete godine.

 Novak-Djokovic-ATP-pauza-Nadal-i-Federer-korona-virus-prekid-sezone-prednosti. Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Teniska sezona je uveliko prekinuta i pitanje je da li ćemo u 2020. godini imate prilike da uopšte gledamo ikakav nastavak sezone. Turniri se polako otkazuju, uključujući i Vimbldon.

Ali ko će od "velike trojke" Novak Đoković - Rafael Nadal - Rodžer Federer imati najmanje, a ko najviše sreće zbog svega ovoga?

Možda će vas zanimati

To je ono što se mnogi pitaju. Mats Vilander je već utvrdio da će ovo najmanje pogodovati zahuktalom Đokoviću, a sada imamo i mišljenje jednog novinara.


Džon Verthajm iz "Sports Ilustrejteda" je odgovarao na teniska pitanja čitalaca, a glavna tema bila su upravo trojica najbolji tenisera u istoriji.

Ovako on vidi tu situaciju.

"Iz očiglednih razloga, postoji pesimizam kako će pauza uticati na "veliku trijku", posebno Federera i Nadala. Vreme prolazi, a njihove prilike su "zamrznute". Kada se igra nastavi, Nadal će imati 34, Đoković 33, a Federer 39 godina. Recimo, Federer uvek planira godinu da vrhunac dostigne na Vimbldonu,, a sada će na to morati da čeka još godinu dana", započinje Verthajm i potom se okreće na pozitivnije ideje.

"Evo četiri načina na koje bi "velika trojka" mogla da profitira iz ove pauze: Prvo, igrači možda stare, ali ne dodaju sebi "kilometražu". Federer je imao operaciju kolena i u ovom periodu nije ni planirao da igra. Nadal igra fizički zahtevan tenis i odmor će mu prijati. Čak i Đoković ima skoro 33 godine i može dobro da mu dođe pauza. Drugo, ova tri igrač su oženjena i imaju i druge interese, pa ovo može dobro da im dođe da iskoriste za neke druge stvari", objašnjava američki novinar i nastavlja.

"Treće, svaki igrač je već bio povređen i van sporta i imaju iskustva kada se vraćaju na teren posle pauza. Nije ovo isto kao pvorede, ali već znaju šta treba da rade. I četvrto, moramo da se dotaknemo novca. Oni imaju pristup kućnim teretanama, specijalistima, fizioterapeutima i teniskim akademijama. Njima je lakše da ostanu u formi", zaključuje Verthajm.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC