• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodik ne želi da se sjeća 2012: Novak me je "izudarao" kao da sam bubanj

Autor Mirjana Šegan

Amerikanac priznao da se na meču na Olimpijskim igrama u Londonu protiv Srbina osjećao kao zalutao na terenu

 Endi-Rodik-o-mecu-sa-Novak-Djokovic-Olimpijske-igre-2012 Izvor: Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Novak Đoković mnogima je tokom karijere "zagorčao život". Jedan od onih koji se dobro sjećaju njegovih strahovitih udaraca je i Endi Rodik.

Amerikanac se prisjetio nekih trenutaka protiv srpskog asa, koje bi radije želio da zaboravi.

Možda će vas zanimati

Njih dvojica igrali su u drugoj rundi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, i Rodik je zauvijek zapamtio taj duel.

"Došao sam u London u odličnoj formi. Osvojio sam dva od tri turnira na kojima sam učestvovao prije Olimpijskih igara i mislio sam da na vimbldonskoj stvari mogu još da produžim taj niz, jer sam se odlično osjećao na treninzima. U drugom kolu čekao me Novak", prisjetio se Rodik.

Amerikanac je uoči tog meča, inače posljednjeg koji su odigrali, imao sjajan skor protiv Đokovića - 5:3 u pobjedama i bio pun samopouzdanja. Ali ne dugo.

"Imao sam dobar učinak protiv Novaka do tada i mislio sam da sam spreman, a onda me je 'izudarao' kao bubanj! Osjećao sam se kao dijete na terenu. Osvojio sam samo tri gema! Servirao sam prosječno, što nikada nije dobro protiv Đokovića. Najgore je što sam mislio da ne igram loše, a on je ustvari bio mnogo bolji", naveo je Rodik poslije ubjedljive eliminacije u Londonu - 6:2, 6:1, i to nakon samo 54 minuta igre.

Novak je imao na tom meču 14 asova, a na svoj servis izgubio je samo 10 poena.

"U tom trenutku sam mislio kako se ta igra razlikuje u odnosu na onu na koju sam ja navikao i da su momci sa vrha djelovali kao da su zaista sa druge planete. Taj meč bio je za mene trenutak otvaranja očiju", ispričao je Rodik, koji je nedugo nakon tog poraza riješio da okači "reket o klin".

Naime, on je nakon lekcije koju je primio od Novaka, nastupao još na mastersu u Sinsinatiju, na turniru u Vinston Salemu, a onda se nakon eliminacije u četvrtom kolu US Opena od Huana Martina del Potra u septembru 2012. i zvanično oprostio od tenisa, nekoliko dana nakon što je napunio 30 godina.

Ako je za utjehu Endi Rodik uprkos gorkom porazu na olimpijskom turniru u Londonu može se pohvaliti vrlo rijetkim uspjehom - da protiv Novaka Đokovića ima pozitivan skor - 5:4 u pobjedama.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC