• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prvenstvo može da se prekine, proširenje lige je budalaština!"

Autor mondo.ba

Stav tuzlanske Slobode je jasan

 RK Sloboda prvenstvo treba prekinuti proširenje je budalaština Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH još nije donio odluku o tome da li će se prvenstvo BiH prekinuti, s obzirom da su podijeljena mišljenja o tome kakav profil će Premijer liga BiH imati naredne sezone.

U vezi sa aktuelnom situacijom, saopštenjem za javnost oglasio se Upravni odbor tuzlanske Slobode, navodeći da takmičarsku sezonu nije moguće nastaviti, da je u "sadašnjoj situaciji najvažnije zdravlje igrača, rukometnih radnika i ljudi koji prate rukomet u državi", te da pri odlučivanju "treba postupiti u skladu sa propozicijama takmičenja RS BiH".

Možda će vas zanimati

"Mi smo, u stvari, reagovali na dopis RS TK, koji vodi Alija Hasić, u kome je traženo da se klubovi izjasne o tome kako završiti prvenstvo i kako početi novu sezonu. Nama taj dopis nije poslat kad i drugima, ali na insistiranje klubova iz Zavidovića, Gračanice i još nekih, sinoć smo u 19.32 sati dobili dopis, dakle, kada je već održana sjednica UO RS BiH. Naš stav je da privatni savez, kakav je ovaj Hasićev, nema nikakvu osnovu da predstavlja ne samo Rukometni klub Sloboda Tuzla, nego bilo koji drugi klub. Znači, klubovi su jedini koji mogu da daju bilo kakve prijedloge prema UO RS BiH o nastavku takmičenja", kaže u razgovoru za Fenu potpredsjednik RK Sloboda Damir Bećirović.

Drugi čovjek tuzlanskog kluba podvlači da na sjednici UO RS BiH nije donesena nikakva odluka jer rukovodstvo Saveza nije moglo da se usaglasi oko nekoliko prijedloga, uglavnom vezanih za budući format Premijer lige BiH za muškarce.

"Na sjednici UO RS BiH nisu mogli da se dogovore jer im je nedostajao jedan glas. Problem je koji klubovi bi trebalo da ispadnu, pa se spominje proširenje lige. U UO RS BiH sjede dva člana čiji klubovi bi trebalo da ispadnu, a to su Iskra Bugojno i Goražde. Naš stav je da se prvenstvo prekine, a da se postupi po propozicijama. Odigrano je više od 50 posto utakmica i prvenstvo se može registrovati", kaže potpredsjednik Tuzlaka i dodaje da se zna koji klubovi treba da ispadnu, a koji da uđu Premijer ligu i iz Federacije BiH i iz RS.

Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Podsjeća Bećirović na član 95. Propozicija takmičenja u PL BiH u kome se jasno kaže da ligu napuštaju tri posljednjeplasirane ekipe, u ovom slučaju Drina iz Zvornika, Iskra iz Bugojna i Goražde, a da Premijer ligu popunjavaju ekipe iz prvih liga Jug i Sjever Rukometnog saveza FBiH i jedna iz Prve lige RS RS.

"Proširivati ligu kako niko ne bi ispao obična je budalaština jer već sada imamo glomaznu ligu od 17 klubova. Ići na 20 previše je i za Bundesligu, a kamoli za ligu u našim uslovima", smatra Bećirović.

Kada je riječ o zavšnici Kupa BiH, gdje treba da se sastanu Borac m:tel - Sloboda i Sloga (G. Vakuf) - Izviđač CO u muškoj, odnosno, Grude - Izviđač CO i Hadžići - Krivaja, u ženskoj konkurenciji, stav Upravnog odbora Slobode je da takmičenje može da se odigra krajem avgusta.

"Naravno, sve u zavisnosti od situacije sa pandemijom virusa COVID-19 i odlukama koje se tiču vanrednog stanja u našoj zemlji", zaključio je Bećirović u razgovoru za Fenu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC