• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosna odbija proširenje Premijer lige BiH: Poštujte pravila i propozicije!

Autor mondo.ba

Rukometni klub Bosna Vispak Visoko podržao je inicijativu o prekidu šampionata Bosne i Hercegovine, koji bi se registrovao prema postojećem plasmanu, zbog pandemije koronavirusa, odbacivši ideju o proširenju Premijer lige BiH.

 RK Bosna Visoko protiv proširenja PL BiH - saopštenje za javnost Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

Visočani su u zvaničnom saopštenju objavljenom na sajtu kluba naveli razloge zbog kojih smatraju da nije realno razmišljati o nastavku sezone.

Saopštenje, koje je potpisao predsjednik Bosne Adnan Delić, prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"S obzirom na novonastalu sigurnosno/zdravstvenu situaciju, i zaustavljanje svih sportskih i kulturnih događanja u svijetu, Evropi, kao i u Bosni i Hercegovini, stav RK Bosna Vispak Visoko po pitanju potencijalnog nastavka šampionata je sljedeći:

1. Nastavak svih takmičenja nakon pandemije koronavirusa COVID-19 je nemoguć:

zbog igrača, koji nisu u trenažnom procecu više od mjesec

zbog sponzora klubova, koji su u vrlo složenoj, pa i teškoj finansijskoj situaciji i neće moći pokrivati troškove, tačnije neće moći ispoštovati ugovore prema klubovima

zbog budžeta lokalnih sredina, koji su preusmjereni na druge aktivnosti, što je sasvim razumljivo u ovoj situaciji, te neće biti moguće uplaćivanje tranši za sportske klubove

– zbog ulaska u ljetni period, te igranje dva prvenstva bez prekida bi bilo nemoguće izvesti zbog slabe širine igračkog kadra u većini klubova, pa bi se istrošili svi igrači ili na nesreću svih nas bili skloniji povredama, te bi kvalitet u potpunosti bio upitan.

2. Podržavamo Upravni odbor Rukometnog saveza BiH da on donosi sve, pa i ovu odluku, ali da članovi UO prate upute matičnih saveza i članove skupštine koji su ih predložili i izabrali

3. Na osnovu obrazloženja iz prve tačke, jasno je da je stav RK Bosna Vispak Visoko da se registruju plasmani ekipa po zatečenim pozicijama na tabeli u trenutku prekida takmičenja. Nakon toga treba postupati po pravilnicima i po odlukamma, koje je donio UO RSBiH u septembru prošle godine. U prevodu: tri posljednjeplasirane ekipe napuštaju Premijer ligu, dok će u Premijer ligu BiH ući prvak Prve lige FBiH – Sjever, prvak Prve lige FBiH – Jug i prvak Prve lige Republike Srpske. Pozivamo članove UO RSBiH da poštuju odluke koje su donijeli i koje su potpisali članovi Predsjedništva. I svakako pozivamo ih da provedu odluke u potpunosti, što se tiče izgleda Premijer lige u naredne tri sezone, a ne samo odluku o ovoj sezoni (2019/20), koja je prekinuta. Vjerujemo da će Upravni odbor RSBiH donijeti ispravne odluke. Pozivamo članove UO RSBiH da ne razmišljaju ni o kakvom proširenju lige, jer na to nećemo pristati.

4. Dodatni prijedlozi UO RK Bosna Vispak Visoko ne postoje, jer je iz naših navedenih stavova potpuno jasno šta podržavamo", navedeno je u saopštenju RK Bosna.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC