• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasila se i Sloga: Prekinuti sezonu, proširenje nećemo podržati!

Autor mondo.ba

Ekipa iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja predlaže kraj sezone, ali i razmišljanje o eventualnom plej-ofu i plej-autu

 Sloga Gornji Vakuf prekinuti ligu Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Sve je više rukometnih klubova koji odgovaraju na dopise Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika Rukometnog saveza BiH, koji je izričit u stavu da premijerligaška takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji treba zvanično da se prekinu, te tabele zaključe po plasmanu u trenutku stopiranja zbog pandemije korona virusa.

Kad je riječ o muškim premijerligaškim klubovima, tuzlanska Sloboda još ranije je potvrdila da je saglasna sa tim prijedlogom, Goražde se oštro protivi, a danas smo saznali kakav stav imaju u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Tamošnja Sloga, jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata, takođe nema ništa protiv da se u ovom trenutku dalje takmičenje obustavi – ali uz određene dopune, odnosno razigravanje za šampiona i opstanak.

Evo šta se navodi u klupskom saopštenju:

"Poštovani,

povodom nastale pandemije virusa COVID-19 i trenutnog stanja u našoj zemlji, te neizvjesnosti u vezi trajanja iste, Uprava našeg Kluba je stava da sva takmičenja za ovu sezonu treba trajno da se prekinu i da UO RS BiH zajedno uz saglasnost klubova donese konačno rješenje u što kraćem roku.

Želja svih nas je da se takmičimo na terenu i svoj plasman ostvarimo isključivo rezultatima s terena, ali u ovoj situaciji, na žalost svih nas, to nije moguće i primorani smo da tražimo najbolje rješenje za okončanje takmičarske sezone.

Kada uzmemo činjenicu da smo u našoj ligi odigrali preko 50% utakmica i da imamo osnove da se odredi konačan poredak, smatramo da je najbolje rješenje zaključiti sezonu prema trenutnom plasmanu na tabeli PL.

Uzimajući u obzir da će ovim rješenjem određeni broj klubova biti nezadovoljan jer će se nekima uskratiti pravo borbe za prvaka, za opstanak u ligi ili za ulazak u PL, mišljenja smo da treba razmisliti o varijanti razigravanja za prvaka PL, te za opstanak, odnosno plasman u PL, naravno ako se za to steknu uslovi. Način na koji će se to ostvariti potrebno je da odredi UO RS BiH. Mišljenja smo da svakako nije pošteno administrativnom odlukom kazniti neki Klub ispadanjem iz lige ili drugom Klubu onemogućiti ulazak u viši rang.

Takođe, naš stav je da sezona 2020/21 mora biti u skladu sa već donesenim sistemom takmičenja i u skladu sa važećim propozicijama. Opciju proširenja lige naš Klub neće podržati.

Najbitnije u ovoj situaciji je da se čuje glas svih klubova i da se uvaži mišljenje jer klubovi su ti koji se takmiče i koji finansiraju rad RS BiH.

Vrijedi istaći i da je našem savezu došlo mišljenje iz EHF-a gdje su predstavnici EHF-a naglasili da je u ovakvoj situaciji najbitnije ostvariti dobar kontakt sa klubovima i usvojiti mišljenje većine klubova.

Mi imamo puno povjerenje u UO RS BiH i nadamo se da će donijeti odluku koja je u interesu većine klubova, i koja ima za cilj napredak rukometa u BiH.

Svim našim prijateljima želimo zdravlje, i da se ubrzo vratimo redovnim aktivnostima.

Upravni odbor MRK SLOGA Gornji Vakuf - Uskoplje".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC