• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel pokrenuo inicijativu: Prekinite prvenstvo

Autor mondo.ba

"Bili bismo mnogo srećniji da smo u nastavku prvenstva imali priliku na terenu dokazati da smo najkvalitetniji klub ove sezone u ligi, što pokazuje i trenutni poredak na tabeli, ali, nažalost, viša sila to ne dozvoljava", tvrde u Borcu.

 Inicijativa RK Borac m:tel Banjaluka da se prekine sezona Premijer lige BiH zbog koronavirusa Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac m:tel oglasio se saopštenjem za javnost, u kome pokreće inicijativu za prekidanje takmičenja u tekućoj sezoni Premijer lige BiH za rukometaše.

Banjalučani smatraju da se neće uskoro steći uslovi za normalan nastavak prvenstva, te je stoga potrebno donijeti odluku o potpunom prekidu sezone, odnosno proglašenju aktuelnog stanja na tabeli kao zaključno.

Saopštenje "Velikana iz Gospodske" prenosimo u cjelosti:

Možda će vas zanimati

"S obzirom na širenje virusa korona i njegov uticaj na sve sfere društvenog života u Bosni i Hercegovini, Rukometni klub Borac m:tel smatra da je potrebno prekinuti takmičenje u tekućoj sezoni Premijer lige BiH.

Nažalost, ni najoptimističnije prognoze nadležnih ne pokazuju da će se stanje kod nas promijeniti u narednih mjesec dana, što dodatno ukazuje da bi bilo potpuno besmisleno da, nakon tri ili više mjeseci bez treninga, nastavimo takmičenje. I kada bi se to dogodilo, regularnost takmičenja tek tada bi bila dovedena u pitanje.

Nastavak sezone na ljeto, u junu ili julu, tek bi dodatno zakomplikovao situaciju i doveo klubove u dodatni problem. Postavlja se pitanje ugovora koje imamo sa igračima, a koji važe do kraja maja ove godine. Osim toga, ljetni prelazni rok ne bismo mogli adekvatno iskoristiti. Svi ovi razlozi, ponavljamo, doveli bi u regularnost pitanje Premijer lige BiH.

Rukometni klub Borac m:tel nikada nije bio za rješavanja ovako krupnih pitanja administrativnim putem. Bili bismo mnogo srećniji da smo u nastavku prvenstva imali priliku na terenu dokazati da smo najkvalitetniji rukometni klub ove sezone u Premijer ligi BiH, što pokazuje i trenutni poredak na tabeli, ali, nažalost, viša sila to ne dozvoljava.

Svjesni ozbiljnosti situacije, težine odluka nadležnih organa Rukometnog saveza BiH, RK Borac m:tel smatra da je potrebno donijeti odluku o zvaničnom prekidu takmičenja, odnosno završetku sezone, te prihvatanjem trenutnog poretka na tabeli proglasiti šampion, kao i ekipe koje će napustiti Premijer ligu BiH, prema propozicijama i odlukama donešenim prošle godine.

Uvjereni da će naš prijedlog biti prihvaćen, uz najljepše želje da se sve ovo što prije završi bez zdravstvenih problema bilo koga od nas, srdačno Vas pozdravljamo", navodi se u saopštenju potpisanom od strane predsjednika UO Saše Kondića.

Podsjetimo, sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH prekinuta je 7. marta poslije odigranih 18 kola.

Borac m:tel je na prinudnu pauzu otišao kao lider prvenstva, sa 46 bodova, četiri više od drugoplasirane Gračanice.

Prema propozicijama takmičenja, koje su definisane u septembru prošle godine, odlučeno je da na kraju sezone 2019/20 ligu napuste tri najslabije plasirana kluba. U ovom trenutku to su Goražde, Iskra (Bugojno) i Drina (Zvornik).

Ligu bi popunila tri nova kluba, i to: šampion Republike Srpske (sezona u Prvoj ligi RS je prekinuta, a titulu su osvojili rukometaši Dervente), te šampioni Prve lige Federacije BiH, grupa "Jug" i grupa "Sjever".

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojislav Rađa

Poštovani,danas je stvarno Veliki petak i koristi se kod nas pravoslavaca mnogo farba ali za jaja. Stvarno ste pretjerali sa odama o klubu koji izuzetno poštujam ali iritirajuće je više pisati ovoliko,naročito ako još nije tačno. Svi klubovi iz svih liga podržali su RS Republike Srpske i gospodina Marinko Umičević u odluci da se prekinu takmičenja. To je znači inicijativa UO RS Republike Srpske a ne bilo kojeg kluba. Ako mislite da od ovakvog pisanja promovišete RK Borac mtel,griješite,samo iritirate druge sportske kolektive da povuku svoje saglasnosti. Naučite se da nije Republika Srpska samo "Vrbaška banovina" i da smo svi mi sa ponosom njen dio. Nemojte nas djeliti,jedinstvo nam nikada nije bilo potrebnije. Srdačan pozdrav! Vojislav Rađa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC