• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, imaš dojavu kada će se opet igrati? "Neće skoro i biće promjena"

Autor Mladen Šolak

Najbolji teniser svijeta iznio svoju prognozu trenutne, teške situacije.

 Novak Đoković nastavak sezone Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dok boravi u "zaključanoj" Španiji, Novak Đoković je svjestan da nažalost neće skoro moći na teren, kao ni ostali teniseri i sportisti u cjelini.

Globalna pandemija virusa korona zaustavila je život u većem dijelu svijeta i nema naznaka da će uskoro biti bezbjedno da se sport vrati na staro i da krene sa tačke na kojoj je stao.

Možda će vas zanimati

 Svoju trenutnu zabrinutost Novak je podijelio sa svijetom u Facebook live razgovoru sa drugim srpskim teniserima (Troicki, Tipsarević, Lajović, Krajinović, Zimonjić), kao i sa bivšim fudbalerom Markom Pantelićem (koji je izliječen od virusa) i automobilistom Dušanom Borkovićem.

Osim što je rekao da je trenutno protivnik vakcine protiv kovida, Đoković je govorio i o varijantama za nastavak sezone.

"Hajde da hipotetički kažemo da se nastavi u avgustu ili septembru, za šta nisu velike šanse, ali hajde da kažemo da se tada nastavi. Odmah poslije ukidanja strogog karantina postojaće zahtjev za obaveznu vakcinaciju. Sad, koje vakcine, ako ih nema još? To su sve stvari koje nisu jasne", rekao je on.

"Iskreno, ne znam, ali vjerujem da će se i sam koncept tenisa promijeniti. Pričali smo o čovjeku koji ima ideju da organizuje sve na privatnom terenu, bez publike, bez ikoga prisutnog, samo dva igrača koja nemaju kontakt, da to bude live stream za cijeli svijet, igra se za 'prize money', ne za poene, ali to zavisi od svakog dijela svijeta. Ovdje gdje sam sada, u Španiji, je najteži karantin. Evo sedma nedelja 24/7 ne možeš da izađeš nigdje", objasnio je Đoković.

Prema njegovom mišljenju, tenis će se opet igrati onda kada svi budu sigurni da je bezbjedno.

"Vjerujem da će sezona krenuti onda kada svi budu sigurni 100 odsto da ljudi mogu da dođu i da su postali imuni na virus. To će potrajati i mislim da će do tada biti regionalnih 'prize money' turnira, Španija, Italija, Balkan, po zemljama. Vjerujem da će tako ići sa tenisom, ne znam za druge sportove".

Filip Krajinović pitao ga je da li ima neke dodatne informacije o nastavku, na šta je Janko Tipsarević kroz osmijeh dodao: "Pita te da li imaš neku dojavu?!".

Đoković je ipak samo slegnuo ramenima.

"Nemam stvarno dodatne informacije od vas. Zvanično stoji da treba da krene 13-15. jula, ali koliko je to realno da se desi... Mislim da su vrlo male šanse i da prije septembra-oktobra neće biti ničega", zaključio je Novak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC