• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pomaže i srpskim teniserima: Kreće TSS Tour

Autor Mirjana Šegan

Teniski savez Srbije u saradnji sa najboljim teniserom sveta organizovaće "TSS Tour" za igrače i igračice seniorskog uzrasta za zavidnim novčanim nagradama

 Novak-Djokovic-pomoc-srpski-tenis-TSS-Tour-turniri-korona-virus Izvor: MN PRESS

Teniseri iz Srbije, poput svih ostalih sportista, protekle nedelje proveli su u izolaciji zbog pandemije korona virusa. Zvanično sezona je otkazana do sredine jula, a Teniski savez Srbije u novonastaloj situaciji mora da promeni i prilagodi plan za ovu godinu.

Ističu da je najveći problem u belom sportu nemogućnost velikog broja igrača da ostvari bilo kakve prihode za ličnu egzistenciju, što se pre svega odnosi na igrače i igračice sa slabijim renkingom od 200. mesta kako na ATP, tako i na WTA rang listama.

Možda će vas zanimati

Želja je da se igračima omoguće maksimalno kvalitetne pripreme do početka takmičarske sezone u sferi međunarodnog tenisa, pa će zato TSS u saradnji sa najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem organizovati "TSS Tour" za igrače i igračice seniorskog uzrasta za zavidnim novčanim nagradama.


"Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period", rekao je Novak Đoković.

Prvi reket sveta, koji je ranije predložio i plan pomoći svim slabije rangiranim teniserima na ATP listi, objasnio je kako je zamišljen taj program.

"Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan", naveo je Đoković.

Srpski teniser Danilo Petrović takođe je dao veliku podršku u pokretanju tog programa.

"Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta", zaključio je Đoković.

Pored ove serije turnira, TSS će regionalnim savezima prepustiti organizuje turnira u svim kategorijama, a broj turnira zavisi od procene svakog regionalnog saveza o broju turnira.

Predsednik TSS Mirko Petrović zahvalio se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji i na želji da pomogne srpskom tenisu.

"Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se. Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo poverenje i spremnost da bude deo ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo. Verujem da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone", naveo je Mirko Petrović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC