• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Brčkom preminuo Siniša Kisić, bivši prvi čovjek bh. odbojke

Autor mondo.ba, agencije

Tokom svoje radne karijere obavljao je više značajnih uloga od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko Distrikta i član Savjeta ministara BiH.

 Preminuo Siniša Kisić Izvor: FENA/OKBiH

Nakon kraće i teške bolesti u Brčkom je u 66. godini preminuo Siniša Kisić, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te bivši predsjednik Odbojkaškog saveza BiH gradonačelnik Brčko Distrikta.

Možda će vas zanimati

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema Bosne i Hercegovine.

Svojim radom i zalaganjem pomogao je da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportaša, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Tokom svoje radne karijere obavljao je više značajnih uloga od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko Distrikta i član Savjeta ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač zlatne medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog Siniše Кisića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Siniše Кisića, koji će ostati upamćen po profesionalnom i posvećenom radu obavljajući funkciju prvog gradonačenika Brčko distrikta, ali i vršeći druge važne funkcije. Njagov odlazak je nenadoknadiv gubitak za vas, njegovu porodicu, ali i prijatelje i saradnike. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća“, navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC