• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najuspešniji vaterpolo trener svih vremena ide u penziju!

Autor Milutin Vujičić

Karijera je bila duga i uspešna...

 Ratko Rudić ide u penziju Izvor: MN PRESS

Jedan od najvećih vaterpolo trenera svih vremena Ratko Rudić (71) odlučio je da završi karijeru koja je bila ispunjena mnogobrojnim uspesima na klupskom i reprezentativnom nivou.

Rođeni Beograđanin je bio uspešan vaterpolista i sa reprezentacijom Jugoslavije bio je srebrni na Olimpijskim igrama u Moskvi, da bi nam u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988) doneo zlatne medalje, samo ovoga puta kao trener.

Možda će vas zanimati

Rudić je potom vodio Italiju punih deset godina, Sjedinjene Države, Hrvatsku i Brazil, i sa svima je imao uspehe, da bi od 2018. godine preuzeo najbogatiji klub sveta Pro Reko.

On je ujedno i jedini trener koji je sa tri različite reprezentacije (Jugoslavija, Hrvatska, Italija) bio svetski i olimpijski prvak. Ipak, kaže da mu nijedna od ovih medalja nije najdraža u karijeri, pošto se vezao za druge stvari osim "zlata".

"Meni najdraže medalje ili uspesi uopše nisu zlata. Nego moje prve medalje s juniorskim reprezentacijama Jugoslavije, a to su bile srebrne medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu u prvoj polovini 80-ih godina", kazao je Ratko Rudić u razgovoru za hrvatski "Index" i iznenadio sve pošto u svojoj kolekciji ima 14 zlatnih odličja i oko 20 ostalih.

"Tiranin", kako glasi nadimak Rudića, kaže da je to zbog toga što je u juniorima imao igrače poput Bukića, Milanovića i Vičevića koji su postali vrhunski seniori.

Sećamo se svih radosti koje je doneo Jugoslaviji tokom osamdesetih godina, a sećamo se i velikog rivalstva kada je seo na klupu Hrvatske, s kojom je Srbija vodila velike bitke u bazenu, od kojih neke nisu bile prijatne.

Ratko, uživajte u penziji!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC