• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I on veruje da će Đoković i Nadal srušiti rekord Federera

Autor Nebojša Marković

Nekada četvrti teniser sveta je dao svoj sud.

 Greg Rusedski veruje da će Novak Đoković i Rafael Nadal srušiti rekord Rodžera Federera Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Tema o kojoj se već godinama u teniskim krugovima govori jeste "ko će od 'velike trojke' imati najviše gren slemova kada završe karijere?"

To je trka u kojoj trenutno vodi Rodžer Federer, ali još jedan bivši igrač iz vrha ATP liste veruje da Švajcarac naposletku neće biti vodeći.

Možda će vas zanimati

Greg Rusedski veruje da Novak Đoković i Rafael Nadal imaju više šansi da svoje karijere završe sa više gren slem trofeja nego Federer.

Nekada četvrti teniser sveta je prokomentarisao treutnu situaciju sa Švajcarcem, koji je doživeo povredu kolena malo pre prekida sezone.

"Šala koja kruži kaže da je Rodžer operisan i da je čitava turneja otkazana sve dok on ne bude bio spreman. Očigledno da je koronavirus veoma ozbiljna situacija i da je zdravlje ljudi trenutno prioritet. Ali, ovako je prekid Rodžeru dao vremena da se oporavi od poslednje povrede", rekao je Rusedski.

U avgustu ove godine Federer će napuniti 39 godina i Rusedski to vidi kao ozbiljnu prepreku za osvajanje novih slemova.

"Mislim da će mu biti poprilično teško da se izbori za gren slem kada sve ponovo krene. Tada će mu biti 39 godina, a osvajanje glavnih turnira u sa toliko godina biće veoma teško. Gledam video snimke kako Novak Đoković trenira, Nadal se vratio na teren i jednostavno ne vidim kakve nove dimenzije Federer može doneti u svojoj igri da bi osvojio GS titulu u ovoj fazi karijeri", dodao je.

Ipak, Kanađanin koji je nastupao i pod zastavom Velike Britanije kaže da "Fedeksa" niko ne bi trebalo da otpiše.

"Prošle godine na US openu, Rodžera je umorila vrućina i izgubio je u četvrtfinalu. Bila bi sjajna priča kad bi mogao da pobedi, ali i dalje mislim da su Đoković i Nadal momci koje će ostali juriti da pobede. Onda sledeći tek dolazi Federer na toj listi. Nikad ne možete da ga otpišete", zaključio je Rusedski.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC