• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka kritikuju zbog kukanja o US Openu: To je problem bogatih!

Autor Milutin Vujičić

Čak ni 28. teniser sveta nema problem o kome je govorio Novak Đoković prošle nedelje...

 Novaka Đokovića kritikuju zbog kukanja o US Openu: To je problem bogatih! Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podigao je prašinu u javnosti izjavom o novim pravilima za US Open, ali izgleda da neki ne dele iste stavove sa njim...

Đoković je nova pravila nazvao "ekstremnim" istakavši da je nemoguće igrati u uslovima koji podrazumevaju da će teniserima biti dozvoljeno da na meč dovode samo jednog trenera, smatrajući da je potrebno nekoliko, a ta izjava je stigla i do Dena Evansa.

Možda će vas zanimati

Britanski teniser, trenutno 28. na ATP listi, kazao je da Đokovićeva zabrinutost "nije naročito velka stvar", posebno u ovim uslovima posle pandemije.

"Ne mislim da je to što će biti dozvoljeno da imamo samo jednog člana tima tako bitna stvar - većina ljudi koji će igrati turnir i putuje sa jednim trenerom", kazao je najbolji britanski teniser Den Evans u jutarnjem programu tamošnjeg Javnog servisa.

"Ne putuju svi sa trenerima i doktorima kao Novak, tako da mislim da njegov argument nije na mestu, ne važi za ostatak žreba", dodao je Evans i zaključio:

"Važi samo za najbolje igrače", odnosno i za najbogatije pošto ostali ne mogu da ih priušte.

Pre nego što se Novak Đoković oglasio, čak je i branilac trofeja Rafael Nadal izjavio da mu se "ne igra" naročito u Njujorku, a Den Evans imao je poruku za najbolje tenisere današnjice koji žive u "drugačijem svetu" od ostatka ATP tura.

"Mislim da bi Novak i Rafa mogli da pomognu igračima koji su slabije rangirani, da i oni zarade neki novac. Nije sve u njemu, važno je i zdravlje, ali ako je bezbedno - ne mislim da je to što će moći da imaju samo jednog trenera biti dovoljan razlog da ne dođu na turnir", kazao je Evans, a konačnu odluku doneće ATP u konsultaciji sa svim teniserima.

Inače, postoje indicije da bi US Open u slučaju "zelenog svetla" mogao da se održi od 31. avgusta, naravno bez publike.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC