• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će izgledati Tipsin turnir u Beogradu: 352 meča u šest nedelja!

Autor Nebojša Marković

Nekada osmi teniser sveta govorio je o onome što nas čeka u prestonici u narednom periodu.

 Janko Tipsarević Kako će izgledati turnir u Beogradu: 352 meča u šest nedelja! Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je pauzu u ATP sezoni iskoristio da organizuje "Adria Tour" širom regiona, a prva stanica će biti predstojećeg vikenda, 13. i 14. juna u Beogradu.

Ali ozbiljan tenis u srpskoj prestonici videćemo i nešto kasnije, na turniru koji organizuje Janko Tipsarević!

Možda će vas zanimati

Već odavno znamo da će na beogradskom izdanju "Adria Toura" igrati najbolji teniser sveta Novak Đoković, treći sa ATP liste Dominik Tim, i nekada treći teniseri sveta Saša Zverev i Grigor Dimitrov. Videćemo i svojevrsni oproštaj Jelene Janković od tenisa, a sada je Tipsarević više otkrio o turniru koji ćemo gledati nakon tog.

On će se igrati u drugoj polovini juna i tokom jula. Naziv turnira je "Otvoreno prvenstvo istočne Evrope".

"Ovo što Novak radi je fenomenalno za Beograd, Srbiju i celu regiju jer će oči sveta biti uprte u Beograd. Što se nas tiče, nakon otkazivanja Indijan Velsa, pošto imamo tri akademije u Kini, pričali su naši saradnici ne da li će doći koronavirus već kada. Desilo se šta se desilo sa otkazivanjem turnira i tada je krenulo na lokalnom nivou da li su igrači zainteresovani da igraju tenis u ovom periodu. Kako se Srbija dobro izborila sa ovim prvim naletom korone javila se ideja da kontaktiram tenisere iz lokalnih zemalja koji kolima mogu da dođu u Beograd. Nih 99% je reklo "da", jer su počeli da se otkazuju turniri i otvorila se mogućnost da dođu u Beograd. Voleo bih da poruka ovog turnira ne bude da smo pobedili koronu, već će na prvom mestu biti zdravlje igrača i socijalna distanca kako će turnir i biti ogranizovan", rekao je Tipsarević u jutarnjem programu TV Prva.

Sistem takmičenja neće biti najjednostavniji, ali garantuje mnogo tenisa i pravo tenisko leto u Beogradu.

"Nastupiće 32 muška igrača koja će igrati u osam grupa po četvorica, svako sa svakim. Pobednici idu dalje, mi dodajemo "vajld-karte". Sledi naredna faza sa 24 igrača, šest grupa po četvori svako sa svakim, pa dve nedelje pauze. Devojke ponavljaju isti sistem. Peta nedelja je po 16 tenisera i teniserki, poslednja nedelja je London "masters" za muškarce, odnosno Šendžen za devojke. Ukupno 352 meča za šest nedelja na četiri terena. Lično sam zvao igrače i objašnjavao im kako će sistem da funkcioniše. Nikoga nisam hteo da nagovaram ali cela poruka je bila ili igramo tenis ili ne igramo", objašnjava Tipsarević.

Njemu je vrlo važno da svi igrače ozbiljno shvate turnir, iako je on egzibicionog karaktera.

"Biće replika ATP tura. Koliko god će biti šale, zezanja, niti će se igrati na život ili smrt, igraće se ozbiljan tenis. Jer 99% turnira nakon US opena će se nastaviti pa je jako bitno da se prenese poruka igračima da su ovo ozbiljni profesionalni mečevi kako bi se što pre mentalno vratili u takmičarski mod, kako bi izbegli abnormalnu količinu potencijalnih pvoreda koje mogu da se dese nakon šest meseci van terena", zaključio je Janko Tipsarević.

Među igračima i igračicama koji su potvrdili takmičenje su Dušan Lajović, Viktor Troicki, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Danilo Petrović, Olga Danilović, Borna Ćorić, Marin Ćilić, Damir Džumhur, Litvanac Ričard Berankis, Gruzijac Nikolas Basilašvili, Jana Fet, Danka Kovinić, Tamara Zidanšek, a Tipsarević ja gostujući na TV Prva otkrio da mu je nastup potvrdila i Dajana Jastremska, 21. igračica sveta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC