• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač kompanije "CrossFit" odstupa zbog komentara o Džordžu Flojdu!

Autor mondo.ba, agencije

"Ne žalimo za Džordžom Flojdom. Mislim da niko od mog osoblja ne žali. Možete li mi reći zašto bismo tugovali za njim, osim što je to nešto što bijelci rade, recite mi još neki razlog?", rekao je Glasmen na jednoj video-konferenciji

 Greg Glasmen ostavka komentari na Džordž Flojd Izvor: Lars Baron/Getty Images Europe

Greg Glasmen, osnivač i direktor američke kompanije "CrossFit", odstupa sa funkcije i odlazi u penziju nakon žestokih kritika s kojim se suočio zbog kontroverznih komentara koje je objavio na društvenim mrežama u vezi sa nedavnom smrću Džordža Flojda.

"U subotu sam stvorio razdor u CrossFit zajednici i nenamjerno povrijedio mnoge članove. Otkad sam osnovao 'CrossFit' prije 20 godina, postao je najveća svjetska mreža sportskih teretana", rekao je Greg Glasmen, najavivši penzionisanje.

Možda će vas zanimati

Glassman se sa burom kritika suočio u subotu nakon što je na Tviteru napisao "To je FLOYD-19", a što je bio njegov komentar na prethodnu poruku Instituta za zdravstvenu metriku i evaluaciju u kojoj se navodi da su rasizam i diskriminacija kritični problemi javnog zdravstva koji zahtijevaju hitnu reakciju.

Uporedo s tim, medijska kuća "BuzzFeed" javlja da je Glasmen i tokom onlajn konferencije relativizovao aktuelne proteste koji se širom SAD održavaju zbog brutalnog hapšenja u Mineapolisu nakon kojeg je podlegao 46-godišnji Džordž Flojd.

"Ne žalimo za Džordžom Flojdom. Mislim da niko od mog osoblja ne žali. Možete li mi reći zašto bismo tugovali za njim, osim što je to nešto što bijelci rade, recite mi još neki razlog?", rekao je Glasmen na toj konferenciji.

U pokajničkom povlačenju sa funkcije, Glasmen je istakao da ne može da dozvoli da njegovo ponašanje ugrozi poslovanje kompanije i partnera.

Glasmen se još u nedjelju javno izvinio zbog komentara i poručio je da misli da su ti njegovi komentari bili veoma pogrešni, ali da nisu bili rasistički.

Kompanija "Ribok" i mnogi drugi poslovni partneri najavili su prekid saradnje sa Glasmenovim lancem fitnes centara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC