• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španovićeva se povredila, ali za nju je jedna stvar najvažnija

Autori Nebojša Marković Autori Pavle Knežević

Srpska atletičarka ove godine baš nije imala sreće.

 Ivana Španović se povredila, ali za nju je jedna stvar najvažnija Izvor: MN PRESS

Leto 2020. godine trebalo je da bude istorijsko za Ivanu Španović. Trebalo je da to bude ono leto kada će zasijati kao nikada pre i osvojiti zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

Ali tako to ide sa planovima - često se ne ostvare. Ovoga puta, ne krivicom najbolje srpske atletičarke ili neke druge njene rivalke, već zbog pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

U međuvremenu, Španovićeva se i povredila, polomivši metatarzalnu kost, zbog koje neće moći da trenira narednih par meseci. O tim problemima, govorio je njen trener Goran Obradović.

"Za početak, da stavimo ovu Ivaninu povredu u stranu i tako sagledamo situaciju. Ona bi se svakako oporavila i skakala na Dijamantskoj ligi, ali eto, otkazani su Judžin i Pariz. Ako se neki miting i održi, pitanje je da li bi pustili nas Srbe. Da li ima poente da Skandinavci održe takmičenja samo za sebe? Da ne puste nas, Ruse, niti atletičare iz bilo koje zemlje u kojoj je teška situacija. Onda bi svi trebalo da se okrenemo domaćim takmičenjima", kaže Obradović za "Novosti".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Trenerr naše najbolje atletičarke tvrdi da je za nju vrlo važno da ima kontinuitet takmičenja.

"Ivana se u junu, posle desetomesečne pauze, vratila na mitingu u Novom Sadu sa 6,80. Shvatate li koliko je značajno da zadrži takmičarski ritam? Nisu Olimpijske igre, pitanje je šta će biti sa Dijamantskom ligom, ali je mnogo važno da se takmiči, makar i u Srbiji. Pojavljivanje na jednom događaju je diglo moral celom timu, znamo da je i dalje više nego spremna za skokova od preko sedam metara. To nam je osnova za sve."

Krajem jula i početkom avgusta trebalo je da se održe Olimpijske igre u Tokiju, koje su zbog pandemije kovid-19 odložene za godinu dana. Evo kako ne sve to gleda Obradović:

"Priča se o tome da se Olimpijske igre neće održati ni 2021. ako se ne pronađe vakcina. Uz sve moguće mere, verovatno nije moguće imati toliku kontrolu u "olimpijskom selu". Jedina dobra stvar je to što se svi suočavamo sa tim. Zato je Ivani lakše. Da je samo njena neka povreda sprečila nastup na OI, to bi bio veliki problem. Pošto su svi u istom sosu, onda nema druge nego da zaključimo da ne možemo mnogo toga da uradimo u ovom trenutku. A, da ono što možemo, uradimo što bolje", zaključuje Goran Obradović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC