• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je ćerka srpske legende i već je postavila svjetski rekord!

Autor Nebojša Marković

Angelina Topić ima roditelje koji su osvajali medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima, ali neće biti iznenađenje ako i ona to nekada bude učinila...

 Angelina-cerka-Dragutin-Topic-svjetska-rekorderka-skok-u-vis-15-godina-atletika Izvor: MN PRESS

Kada je otac nekadašnji šampion Evrope u skoku u vis i veteranski svetski rekorder, onda nije iznenađenje kada ćerka pođe njegovim stopama.

Nasljednica proslavljenog srpskog atletičara Dragutina Topića, Angelina, postala je svjetska rekorderka u skoku u vis u svojoj generaciji!

Možda će vas zanimati

Mlada Angelina (15) je najbolji rezultat na svijetu u svom godištu postavila nedavno u Beogradu i time pokazala da ima "atletski gen" od njenih roditelja, Dragutina i Biljane Topić, inače svojevremeno "bronzane" takmičarke u troskoku na Svjetskom prvenstvu 2009. godine.

"Prošle nedjelje na takmičenju održanom na Vojnoj akademiji sam skočila državni rekord od 180 centimetara i tako postavila najbolji rezultat u svijetu za moje godište", rekla je Angelina Topić u emisiji "150 minuta" na TV Prva.

Nimalo nije iznenađujuće da su joj uzori upravo njeni roditelji.

"Kad sam bila mala gledala sam roditelje i željela sam da postignem nešto, da budem na nekom nivou na kom su oni bili. Od kada sam počela da treniram, vidjelo se da sam nešto naslijedila od njih. Oni su me uvijek podržavali i zbog njih sam došla ovdje gdje sam sad", dodala je ona.

U emisiji na TV Prva je bio i njen otac Dragutin Topić, koji ističe da se ona "rodila Bogom danim talentom".

"Ima sve ono što treba da ima skakač u vis. To je jedna tehnička disciplina koju čovjek mora da osjeti. Moja pretpostavka je da ovo neće predstavljati neko opterećenje. Ona je razumna djevojka i shvata važnost treninga, nekih budućih odricanja... Ono što mi je jako drago, napravila je prelomnu tačku. To se desilo nešto ranije, zimus na prvom nastupu za reprezentaciju Srbije. Otišla je kao devojčica, a vratila mi se kao djevojka", rekao je Dragutin Topić.

Angelina ima odlične rezultate i u drugim disciplinama.

"Ona je i u skoku u dalj u svojoj generaciji druga na svijetu, skočila je 5,82 metara. I u višeboju je prvak Srbije. Sa njom radim obazrivo i trening nije usko specijalizovan. Ona najveći potencijal ima za disciplinu troskok. To je mamina disciplina, ona je državna rekorderka u toj disciplini", istakao je Dragutin Topić.

Ko zna, Angelina bude obarala rekorde i u "maminoj" i u "tatinoj" disciplini...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC