• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ozbiljna prozivka Luisa Hamiltona: Zašto se Ferari ne bori protiv rasizma?

Autor Milutin Vujičić

"Pecnuo" je konkurentsku ekipu...

 Luis-Hamilton-Formula-1-rasizam-prozivka-Ferari Izvor: Tanjug/Mark Thompson/Pool via AP

Ne stišava se bura oko rasizma u Formuli 1!

Odluka da pred početak trke vozači "klečanjem" podrže borbu protiv rasizma izazvala je samo negativne reakcije jer nisu bili složni. Prvog vikenda u Austriji čak šestorica vozača odbila su da "kleče", dok su narednog učinila njih četvorica...

Možda će vas zanimati

Navodno, čak je i Luis Hamilton, jedini crnac među "pilotima" Formule 1, vršio pritisak na svoje kolege, ali to nije pomoglo za sada.

Hamilton je predvodnik ideje u borbi protiv rasizma u Formuli 1, jedini je vozač koji je u nedelju obukao majicu na kojoj piše "Black Lives Mattter" ("Životi crnaca su važni"), dok je posle trke odlučio i da "pecne" konkurentsku ekipu.

Poručivši prvo da je Formula 1 za sada "napravila korak unapred" i da "sigurno može još bolje", kao svetao primer naveo je svoj Mercedes, ali da odlučnost u borbi protiv rasizma nisu pokazali svi.

"Neki timovi nisu reagovali na pravi način. Videli smo da su svi mehaničari Red Bula odlučili da kleče što je sjajno, ali ako pogledate na primer Ferari, gde radi hiljade ljudi... Nisam čuo da li se oni osećaju odgovornim za ovo što se dešava i da li će učiniti nešto u budućnosti", kazao je Luis Hamilton i time napravio još žešći pritisak na slavnu italijansku ekipu.

"Potrebno nam je da FIA i Formula 1 budu aktivniji i kažu timovima šta treba da rade. Mnogi ne znaju ni šta je problem, neki ga jednostavno poriču...", naveo je Britanac.

Hamilton je kazao da je potrebna i "specijalna komisija" koja će uspeti da prodre do izvora problema, što znači da ćemo i u narednim nedeljama slušati o aktivizmu vozača Mercedesa, šestostrukog šampiona Formule 1 koji ne odustaje od borbe za jednakost.

Čak, iako morao da se zameri nekima poput Ferarija, pošto je njihov vozač Šarl Lekler odbio da "kleči" u prva dva vikenda Formule 1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC