• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ako Novak i Rafa ne odu na US Open? Ko će to iskoristiti?

Autor Mirjana Šegan

Poznati trener Patrik Muratoglu tipovao koji igrači bi mogli da iskoče u prvi plan ako najveći favoriti ove godine zaobiđu Njujork

 Patrik-Muratoglu-US-Open-ko-su-favoriti-ako-ne-igraju-Novak-Djokovic-Rafael-Nadal Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Rodžer Federer definitivno je odustao od nastupa na US Openu ove godine zbog operacije koja će ga odvojiti od terena do kraja godine.

Rafael Nadal i dalje razmišlja da li će braniti titulu i eventualno rizikovati povredu pred Rolan Garos, njegov omiljeni turnir, koji će se igrati samo dve nedelje nakon grend slema u Njujorku, a i najbolji teniser sveta Novak Đoković još nije doneo definitivnu odluku, jer postoji uslov koji će uticati na to.

Možda će vas zanimati

Ukoliko Srbin i Španac prelome i odluče da ostanu u Evropi od 31. avgusta do 13. septembra, onda bi se dogodio presedan - to bi bio prvi grend slem od 1999. godine na kojem neće učestvovati "velika trojka" svetskog tenisa.

A ko bi najbolje mogao da iskoristi izostanak favorita? Mnogi smatraju da je to šansa za mlade, a Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, istakao je dva kandidata.

"Nadam se da neće biti ograničenja za igrače iz Evrope, ali bez obzira na to pitanje je ko že doputovati u Njujork. Verujem da svi žele da igraju grend slem, ali ne po svaku cenu. Ako Nadal i Đoković ne dođu na US Open mislim da bi to bila šansa za Dominika Tima i Dmitrija Medvedeva", rekao je za sajt "Ubitennis" Muratoglu.

Muratoglu nije propustio priliku da prokomentariše i Adria Tour, humanitarni turnir na kojem se zarazilo korona virusom nekoliko učesnika, uključujući i organizatora Novaka Đokovića. Francuz je branio srpskog tenisera, koji je prethodnih nedelja dobijao oštre kritike.

"Novak je kritikovan jer je superzvezda i kao takav mora da bude i uzor. Mislim da je pogrešio, pa šta? Ko ne greši? Treba biti realan, jer je isuviše lako samo se uvaliti u svoj kauč i kritikovati", naveo je Muratoglu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC