• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedavno pljuvala Novaka, sad izbačena sa turnira jer nije poštovala mjere!

Autor Mirjana Šegan

Američka teniserka Danijel Kolins diskvalifikovana je sa turnira u Zapadnoj Virdžiniji

 Danijel-Kolins-teniserka-izbacena-sa-turnira-prekrsila-protokol-korona-virus Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/MICHAEL REAVES

Danijel Kolins pre nekoliko nedelja skrenula je pažnju javnosti pošto je oštro kritikovala najboljeg tenisera sveta - Novaka Đokovića. Igračica, koja zauzima 51. mesto na WTA listi, osudila je Novakov stav o US Openu, koji je tada naveo da mu se čini da je "nemoguće" igrati u Njujorku prema protokolima koje su predložili organizatori.

Možda će vas zanimati

"Lako je kada neko tokom karijere zaradi 150 miliona dolara i govori ljudima šta da rade sa njihovim novcem, a onda odbije da igra na US Openu", navela je tada Kolins, koja je bila veoma rječita i britka na jeziku.

"Novače ovo je veoma kontradiktorno u odnosu na vaš prethodni komentar, onaj kako bi teniseri koji su u top 100 trebalo da doniraju novac onim slabije plasiranim. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sada imamo sjajnu šansu na US Openu, čiji čelni ljudi žele da se turnir održi sa nekim striktnim bezbjednosnim predostrožnostima kako bismo se svi osjećali bezbjedno. Ovo je ogromna šansa za igrače da krenu da zarađuju novac, a sada imamo tenisere iz vrha koji govore kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško jer neće biti u mogućnosti da dovedu kompletnu pratnju. Ako je tako bezbjedno i ako USTA, WTA i ATP urade sve kako bi zaštitili zdravlje tenisera, onda mislim da bi trebalo da ih podržimo", pričala je Kolins.

Ipak, Amerikanka koja je podržala stroge mjere koje su predviđene na US Openu, ni sama očigledno ne može da ih ispoštuje, jer ih je prekršila na turniru u Zapadnoj Virdžiniji, zbog čega su je organizatori izbacili sa takmičenja!

"Danijel Kolins je diskvalifikovana sa turnira nakon što je prekršila protokole oko korona virusa, pa je napustila kompleks. Protokoli su napravljeni kako bi se zdravlje i bezbednost tenisera stavilo na prvo mjesto", izjavio je predsjednik turnira u Zapadnoj Virdžiniji Karlos Silva, ali nije saopštio detaljno koje je to mjere prekršila Kolins.

Turnir u Zapadnoj Virdžiniji je jedan od prvih profesionalnih sportskih događaja u SAD sa gledaocima, a svakog dana dozvoljeno je prisustvo 500 navijača na centralnom terenu koji ima kapacitet od 2.500 mjesta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC