• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel s podmlađenim timom "pali motore": Propalo 13 jakih provjera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred rukometašima Borca m:tel su pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj će braniti šampionsku titulu.

 RK Borac početak priprema za novu sezonu 2020/21 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Trener Mirko Mikić na konferenciji za štampu u Banjaluci je objavio plan rada aktuelnog šampiona BiH u predstojećoj sezoni u kojoj će crveno-plavi nastupati u zasad tri takmičenja.

"Počinjemo zvanično u ponedjeljak u dvorani 'Borik'. Prethodno ćemo uraditi testiranja koja radi profesor Ranko Rađević da vidimo u kakvom stanju su igrači s obzirom da momci nisu bili dugo u trenažnom procesu. A onda 'pun gas' i spremamo se za takmičenja u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i EHF Evropskom kupu, bivšem EHF Čelendž kupu", rekao je Mikić.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, poslije početne sedmice, crveno-plavi će preseliti u Teslić na dodatne pripreme, ali bez čak 13 pripremnih utakmica, koje su propale zbog pandemije korona virusa.

JOŠ NEMA PLANA RS BiH, ALI MI ĆEMO TESTIRATI NA KORONA VIRUS

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković naglasio je da će Rukometni savez Bosne i Hercegovine najvjerovatnije "prepisati" Kovid plan od kolega iz Fudbalskog saveza BiH. "Testiraće se svi igrači i članovi stručnog štaba, svaki trening mjerenja temperature. Predložili smo Rukometnom savezu RS da pokloni svim klubovima po jedan mjerač, prije priprema ćemo odraditi testiranja i nadam se da ćemo svi biti negativni. Osim toga, na svim treniznima će biti neko od medicinskog osoblja. Još nemamo preporuke i planove od Rukometnog saveza BiH, za razliku od kolega iz Fudbalskog saveza BiH, ali vjerujem da će biti identičan jer je nerealno očekivati da ako jedan igrač bude pozitivan da cijeli tim ide u karantin. To je nemoguće sprovesti", konstatovao je Branković.

"Prva sedmica će biti rađena u Banjaluci, nakon toga 99 posto idemo u hotel 'Kardijal' u Banji Vrućici, gdje imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Imaćemo dvoranu u Tesliću, fitnes i velnes centre, da se što kvalitetnije spremimo. Što se tiče pripremnih mečeva, na žalost, zbog cjelokupne situacije nam je propalo 13 kontrolnih utakmica. Turniri u Trebinju i Doboju, dvomeč sa Škofjom Lokom, Sesvetama i Zagrebom. To su trebale da budu kvalitetne provjere, ali probaćemo da kompenzujemo ovdje u BiH i pronađemo minimum osam mečeva, koje ćemo morati da odigramo do početka septembra za kada je predviđen start sezone".

Strateg Banjalučana je naravno svjestan da je korona virus promijenio okolnosti u svim segmentima života, pa tako i u sportu.

"Mi smo prvi ušli u dvoranu 'Borik' nakon onog prvog vala, koji je bio šokantan za sve. To su bile vrlo rigorozne mjere, koje će vjerujem biti i sada. Biće sigurno drugačije kad počnemo sezonu, ali kako svima, tako i nama. Moraćemo se prilagoditi i nadam se da će sve proći bez posljedica i da ćemo nastaviti da igramo rukomet".

Prema njegovim riječima, ekipu je napustilo sedam-osam važnih rukometaša i da slijedi podmlađivanje tima.

"Svi domaći igrači iz Banjaluke, ostaju u Borcu, osim Gorana Daničića, kojem je takođe ponuđen korektan ugovor kojim je bio zadovoljan, ali odlučio se da odlazak u Njemačku, da se bavi programiranjem odnosno mimo rukometa. Naravno, to još nije sigurno i postoji mogućnost da se vrati. Nama je otišlo sedam ili osam igrača, koji su činili okosnicu tima i vukli konce. Stefan Miljković, Bojan Rađenović, Vladan Đurđević, Giljerme Linares de Souza...Vukašin Rakocija ima povredu, još ne znamo šta ćemo i kako riješiti. Želja naša je da dovedemo još dva kvalitetna pojačanja kako bi mogli da konkurišemo za sami vrh domaćih takmičenja i naravno da probamo otići što dalje u Evropskom kupu. U konktatu smo s tim igračima i oni su voljni da dođu u Banjaluku. Evidentno je da radimo na podmlađivanju, ali sigurno je da su naši mladi igrači ozbiljno shvatili situaciju i dosta dobro radili na sebi. Zaista mnogo očekujem od nekoliko tih dječaka godišta 1999, 2000".

Banjalučani će u EHF Evropskom kupu, odlukom Evropske rukometne federacije krenuti iz trećeg kola, što je u odnosu na prethodnu sezonu, napredak za jedno kolo.

"To je za nas velika stvar, negdje u oktobru i novembru startujemo i ako prođemo samo jednog rivala, opet ćemo prezimiti u Evropi što bi svakako bilo jako lijepo".

Vrlo važan šraf u stručnom štabu Banjalučana i dugogodišnji trener Borca, koji brine o fizičkim pripremama Nenad Rađević konstatovao je da su mladi igrači uprkos velikoj pauzi u zadovoljavajućoj fizičkoj formi.

"Radili smo cijeli juni, upoznat sam sa svim mladim igračima i očekujem da će ekipa biti u zadovoljavajućoj formi. Dobro je što idemo u Teslić, ali moramo povesti računa o zdravstvenim elementima. Planovi su jasni, stručni štab na čelu sa Mikićem koji je pojačan sa trenerom golmana Mariom Blaževićem, napravio je jedan okvirni plan i očekujem da imamo najspremiju ekipu i klupu u Premijer ligi BiH", rekao je Rađević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC