• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bliži se "Trka kroz Srbiju": Start na Jahorini, budućem centru biciklizma!

Autor mondo.ba

Postoje brojni planovi za budućnost - čak i ova planina bude organizator Svjetskog prvenstva

 Biciklizam trka kroz Srbiju 2020 start Jahorina centar biciklizma Izvor: Promo/Trka kroz Srbiju

Olimpijska ljepotica Jahorina u godinama koje dolaze biće prava oaza za bicikliste, kako profesionalce tako i rekreativne s obzirom na najavu proširivanja saradnje menadžmenta OC Jahorina sa Biciklističkim savezom Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Profesionalna "Trka kroz Srbiju" prošle godine je prvi put startovala sa Jahorine, a dogovor je da se to ponovo desi i ove 1. septembra, odličan je zamajac za velike planove u budućnosti.

Oko 150 biciklista iz svih krajeva svijeta za nešto više od mjesec naći će se na startu jubilarnog 60. izdanja najstarije trke u ovom dijelu Evrope, naravno ako epidemiološki uslovi to dozvole.

"Drago nam je što ćemo ponovo biti domaćini, tehnički organizatori i jedan od sponzora trke zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i svih šest njegovih opština. Ovo je sjajna prilika da predstavimo potencijale koje nesumnjivo imamo i moramo da ih iskoristimo, a pošto prva etapa završava na Zlatiboru da i na taj način povežemo dvija turistička centra. Zahvaljujući sadržajima koje imamo i gradimo ljeta na Jahorini postaju sve zanimljivija, a ova trka je jedan od najvećih događaja", rekao je predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

Izvor: Promo/Trka kroz Srbiju

Međutim, tu tek počinju ambiciozni planovi rukovodstva Olimpijskog centra koje je sa sa direktorom trke i Biciklističkog saveza RS Vladimirom Kuvaljom pričalo i o proširenju saradnje. Zajednički cilj je pozicioniranje Jahorine u biciklistički centar regiona.

"Imamo odličnu saradnju sa predstavnicima BS RS. Jahorina jeste ogroman potencijal posebno kada pričamo o cikloturizmu, i bilo bi sjajno da zajedničkim radom postane regionalni centar. Postoji obostrana želja za što uspješniju saradnju. Čak smo razgovarali da na Jahorinu dovedemo i Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, što je moguće jedino ukoliko udružimo snage. Smatram da je biciklizam kao oblast srodna Jahorini i svemu onome što mi promovišemo i cast nam je biti dio ove divne priče", rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić.

Predivna priroda, staze, čist vazduh, smještajni kapaciteti, saobraćajna infrastruktura i blizina aerodroma samo su neke od prednosti koje Jahorina mora da iskoristi kako bi postala ono što je težnja svih nas, rekao je Kuvalja.

"Obišao sam mnogo mjesta, ali ovakav potencijal nema niko. Zato vjerujem da ćemo zajedničkim snagama napraviti velike stvari. Najbitnije je kada imate dobru ideju i dobru volju svih strana da je realizujete. Već iduće godine bismo mogli da dobijemo kvalifikacionu trku za granfondo Svjetsko prvenstvo, a prema onom što sam do sada vidio u svijetu, staza na Jahorini i oko nje bila bi bez pretjerivanja najatraktivnija u kalendaru. Učinićemo sve da od naše ljepotice napravimo regionalnog lidera u cikloturizmu, a tome u mnogome doprinosi i profesionalna 'Trka kroz Srbiju'", rekao je Kuvalja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC