• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kini bez tenisa do kraja godine, otkazan i završni WTA turnir!

Autor mondo.ba, agencije

Sve shodno odlukama kineskog državnog vrha

 Tenis bez turnira u Kini do kraja 2020. godine Izvor: Matthew Stockman/Getty Images AsiaPac

Vodeći se odlukama kineske Vlade, ATP WTA otkazali su sve planirane teniske turnire u Kini do kraja ove godine.

Tako su iz kalendara ATP Tura ispali Masters u Šangaju, turnir serije 500 u Pekingu te dva turnira serije 250 u Čengduu i Žuhaiju.

Iz kalendara WTA Tura ispalo je čak sedam turnira među kojima se ističe WTA finale, završni turnir osam najboljih teniserki svijeta u Šenženu sa nagradnim fondom od 14 miliona američkih dolara.

Otkazani su još obavezni Premijer turnir u Pekingu, turnir iz serije Premijer 5 u Vuhanu, Premijer turnir u Žengžuu, "WTA Elite Trophy" u Žuhaiju, te turniri iz serije "International" u Tianđinu, Nančangu i Gvangžuu.

Možda će vas zanimati

"Izuzetno smo razočarani što se naši turniri svjetske klase u Kini ove godine neće održati. Nažalost, ta odluka uključuje i otkazivanje završnog turnira u Šenženu, a kao posljedica toga je i ukidanje liste 'Porsche Race to Shenzhen'", izjavio je predsjednik i izvršni direktor WTA Stiv Sajmon, zahvalivši se organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire koji, nažalost, neće biti održani.

"Tokom pandemije naš pristup je bio da slijedimo lokalna uputstva kad je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske vlade koja želi da učini šta je najbolje za državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana", saopštio je predsjednik ATP Andrea Gaudenci.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Tura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz posljednje izdanje ATP završnog turnira u Londonu. Prvi turnir u nastavku sezone trebalo bi da počne 20. avgusta, a to je Masters koji će, umjesto u Sinsinatiju, biti igran u Njujorku, neposredno prije US Opena.

WTA Tur u svom kalendaru za 2020. sada broji 14 turnira, a prvi od njih je turnir u Palermu, koji bi trebalo da počne trećeg avgusta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC