• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovest srpske teniserke: "Oslobodila sam se sra*a, znam ko sam"

Autor Mirjana Šegan

Aleksandra Krunić u blogu otkrila kako se preispitivala prethodnih godina u surovom svetu tenisa

 Aleksandra-Krunic-ispovest-blog-tenis Izvor: MN PRESS

Aleksandra Krunić u surovom svetu profesionalnog tenisa prošla je mnogo toga - doživela je uspehe, ali i padove.

Trenutno 218. igračica na WTA listi na blogu "Behind the raquet" (Iza reketa) ispričala je šta je sve doživela tokom karijere.

Možda će vas zanimati

"Kao dete navikla sam da pobeđujem mnogo više nego da gubim. Svi oko mene smatrali su pobedu ’normalnom’, nešto što čak i ne bi proslavljali. To se menja kada krenete da prolazite kroz ’starosne’ kategorije i treba vam vremena da se naviknete na taj nivo tenisa. Mnogo sam se borila i trebalo mi je malo vremena da se probijem u prvih 100. Moja karijera je imala uspone i padove, ali na sreću, poslednjih nekoliko godina sam neprekidno između 50. i 100. mesta. Nakon što sam stigla do WTA nivoa, nekako sam izgubila cilj. Kada su se uključili novac, agenti i sve ostalo, izgubila sam fokus", navela je Krunićeva.


Ona je rekla da se tokom cele prošle godine preispitivala.

"Celu 2019. godinu sam sebi postavljala pitanje ‘Da li ja želim ovo? Da li je to moj san ili svih oko mene? Da li mi je u redu da budem u Top 50 ili osećam potrebu da učinim nešto više za svoje trenere, porodicu, koji misle da to nije dovoljno? Koji su moji snovi, želje, potrebe i ciljevi? Kako želim da igram tenis i kako da uživam u sebi’?"

Članica srpskog Fed kup tima smatra da je tenis veoma surov sport i da bi igrači trebali da budu malo "opušteniji", spremni da pomognu jedni drugima.

"Razumem da smo svi protivnici na terenu, ali van njega ima toliko prostora da jedni drugima pomažemo, budemo empatični, međutim, to se ne događa. Većina nas ima timove oko sebe, ali to su ljudi koje plaćamo i koji na kraju dana imaju svoj interes za to. Mi kao igrači imamo slične probleme i borbe i da smo svi malo opušteniji, da malo manje ozbiljno shvatamo tenis, bilo bi dobro za sve".

Izvor: MN PRESS

Navela je da se najviše bavila sobom.

"Želela sam da se oslobodim svih sranja koja su bila uključena u moju karijeru i naučila sam da priznajem sve pozitivne stvari o sebi, koje me niko nije naučio. Učim da pronađem mesto u tenisu sa svojim ambicijama i očekivanjima, a da na to niko ne utiče. Zbog toga sam osetila potrebu da se vratim nazad i počnem da otklanjam ’smeće’. Ovo je moj krajnji cilj - sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima. Da pronađem ko sam zapravo na ovom putu i da mi bude ’okej’ sa bilo kojim odgovorom do koga dođem", napisala je Aleksandra Krunić, koja je u profesionalnim teniskim vodama od 2008. godine, a najbolji plasman u karijeri joj je 39. mesto koje je zauzimala polovinom 2018. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC