• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grabe novac, igraju po stolovima: Kirjos bojkotuje US open i proziva Novaka

Autor Nikola Janković

U 100 sekundi nije pomenuo ime Novaka Đokovića, što ne znači da mu se nije obratio.

 Nik-Kirjos-bojkotuje-US-open-i-proziva-Novaka-Djokovica-i-ostale-tenisere-koji-hoce-da-igraju Izvor: Guliver, Al Bello/Getty Images North America

Malo gledajući u papir, malo u objektiv kamere, Nik Kirjos saopštio je razloge zbog kojih je odlučio da bojkotuje "pandemijski" US open i u 100 sekundi nije pomenuo Novaka Đokovića...

...što ne znači da mu se nije obratio, između redova.

Panorama Njujorka pogledom sa "Artur Eš" stadiona.
Izvor: Guliver, Al Bello/Getty Images North America

Kirjos u karijeri ima šest titula, u oktobru 2016. bio je 13. na svetu, a pandemiju korona virusa dočekao kao 40. na listi. Najbolji rezultati na "mejdžorima" su mu četvrtfinala Australijan opena i Vimbldona.

Australijanac grčkog porekla, koji je pre dva dana sve učesnike egzibicionog Adrija tura u Beogradu nazvao budalama, a Borni Ćoriću poručio da mu je inteligencija ravna nuli, ovog puta kaže da odustajanjem od njujorškog gren slema želi da iskaže poštovanje prema zemljacima preminulim od poseldica korona virusa.

"Ove godine neću igrati US open", počeo je 25-godišnjak iz Kanbere, koji u prvih šest profi sezona nije prošao treće kolo "Flašing medouza".

"Boli me što neću igrati na jednom od najvećih stadiona, 'Artur Ešu+. Ali, stojim iza svoj naroda, mojih Australijanaca, kao i iza stotina hiljada Amerikanaca koji su izgubili svoje živote. Ovo je moja odluka", rekao je 193 centimetara visoki server neobzudanog temperamenta.

Zbog toga, nije mogao da ne potkači svakog tenisera koji se, na kraju, odluči da učestvuje i poštuje pravila ponašanja i striktne protokole, koje je Đoković još u maju nazvao "ekstremnim".

"Morate se ponašati u interesu drugih. Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi 'brzi' novac. To je sebično, mislite na druge - o tome se radi kod ovog virusa. Ne zanima me na kojem se mestu na rang listi nalazite ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno. Za one koji su se ponašali sebično i kršili pravila, kažem vam srećno. Igrajte na sopstveni rizik, nemam problem s tim", dodao je Australijanac.

Slika koju nećemo skoro videti - 15.000 navijača na najvećem teniskom stadionu sveta, "Artur Ešu".
Izvor: Guliver, Al Bello/Getty Images North America

Ako vam se učinilo da ponovo govori o beogradskoj egzibiciji, na kojoj su pored Đokovića učestvovali Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov i brojni srpski teniseri i teniserke - niste jedini!

Prvi US open bez prisustva publike biće održan od 31. avgusta od 13. septembra, a titulu bi trebalo da brani Rafael Nadal, premda ni Španac nije bio oduševljen uslovima koje su saopštili organizatori.

A, jedan od vodećih ljudi i bivši teniser, Patrik Mekinro, Đokovićevo i Nadalovo negodovanje objasnio je ovim rečima...

"Nemojte da vam Novak i Rafa prodaju tu priču, oni su bogataši koji se samo još više bogate..."

(mondo.rs

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC