• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković već obavijestio kolege da se NEĆE igrati masters u Madridu?

Autor mondo.rs

Prvi reket svijeta i predsjednik Savjeta ATP igrača najavio je teniserima mogućnost da se neće igrati prvi masters u Evropi nakon nastavka sezone, piše "Marka"

 Novak Đoković neće igrati turnir u Madridu Izvor: Guliver, Alex Pantling/Getty Images Europe

Čelnici mastersa u Madridu nedavno su izdali saopštenje u kojem navode da su im vlasti Madrida savjetovale da se ne održi turnir ove godine, koji je planiran za 13. septembar.

Možda će vas zanimati

 U saopštenju se navodi da zbog porasti broja zaraženih korona virusom u Španiji u poslednje vrijeme održavanje turnira nije bezbjedno, a zamjenik ministra javnog zdravlja Španije Antonio Sapatero poslao je pismo direktoru Felisijanu Lopezu u kome navodi da je "nemoguće održati turnir u septembru zbog velikog rizika za publiku, organizatore i igrače".

Da je otkazivanje prvog turnira u Evropi po nastavku sezone veoma blizu, potvrđuje i "Marka" koja je navela da je Novak Đoković, prvi reket svijeta i predsjednik Saveta ATP igrača već obavijestio tenisere o toj mogućnosti.

Navodno, srpski as im je prenio u zajedničkoj komunikaciji da bi organizatori mastersa u prestonici Španije odluku o otkazivanju turnira mogli da donesu možda već i danas.

Prethodno je španska Vlada postigla dogovor sa ATP i WTA organizacijama da igrači koji se vrate iz SAD, sa mastersa Sinsinati i US Opena iz Njujorka, koji prethode turniru u Madridu, neće morati da idu u obavezni dvonedeljni karantin. Na taj način oni su olakšali pojedinim teniserima da donesu odluku o učešću na oba turnira.

Teniski čelnici su sada u pregovorima sa italijanskim vlastima kako bi ista pravila važe i za dolazak u Rim, na turnir koji bi trebalo da počne 20. avgusta, odnosno odmah poslije mastersa u Madridu.

Očekuje se da će ishod pregovora biti poznat u naredna dva dana, kako bi igrači i igračice mogli da planiraju put u SAD, a potom se i valjano pripreme za Rolan Garos, naredni grend slem, koji slijedi 27. septembra u Parizu.

Novak Đoković trebalo bi da brani titulu na mastersu u Madridu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC