• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentacija Srbije godinu dana neće igrati: Savić upozorava i na moguću katastrofu! (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Sve zbog korone

 Reprezentacija Srbije godinu dana neće igrati: Savić upozorava i na moguću katastrofu! (VIDEO) Izvor: Tanjug

Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

"Jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list".

"To će biti izuzetno teško jer nisam baš toliko disciplinovan, ali u svakom slučaju svi moramo da se naviknemo da živimo sa 'negativnošću', to je jedini način da se ide dalje", rekao je Savić Tanjugu.

Savić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovoru o besplatnom testiranju srpskih sportista na COVID-19, istakao je da svi, pa i vaterpolo reprezentacija, moramo da prihvatimo nova pravila i dodaje da plan priprema za Olimpijske igre u Tokiju postoji.

"Verovali ili ne, plan i program je napisan do 10. avgusta sledeće godine, samo je pitanje je da li će da se ispoštuje jer definitivno ne možemo da pogledamo u budućnost i vidimo šta se događa na evropskom i svetskom planu što se tiče vaterpola. Nacionalno prvenstvo bi trebalo da startuje 26. septembra, svakog časa čekamo obaveštenje iz ministarstva o merama pod kojima će da se funkcioniše".

Prvo naredno reprezentativno okupljanje je tek u decembru, a poslednju utakmicu odigrali smo u martu, u Svetskoj ligi protiv Španije, podseća Savić.

"Sledeća je kraj februara, početak marta 2021, to je ogroman period. Nismo uspeli da odradimo planirane pripreme zbog zaražavanje nekih igrača i mene, a sa druge strane većina igrača je već sa klubovima u inostranstvu".

Što se tiče samih Olimpijskih igara, gde Srbija brani zlato iz Rija, Savić kaže da je definitivno pitanje da li će se održati.

"Nadam se samo da ćemo na vreme da budemo obavešteni. Plašim se da ne počnemo pripreme na leto i da onda budu otkazane, to bi zaista bila velika katastrofa. Ali, u svakom slučaju, kao što sam već rekao, moramo da naučimo da živimo sa ovim i da napravimo plan života, kroz plan A i B, a kasnije ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše", istakao je Savić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC