• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću već osporavaju titulu na US Openu jer ne igraju Nadal i Federer, a oni ga na grend slemu nisu dobili godinama!

Autor Milutin Vujičić

Svašta ćemo čuti...

 Novak-Djokovic-titula-na-US-Openu-osporavaju-jer-ne-igraju-Rafael-Nadal-i-Rodzer-Federer Izvor: Guliver/D Dipasupil/Getty Images

Novak Đoković jedini je teniser iz "velike trojke" koji će učestvovati na ovogodišnjem US Openu (od 31. avgusta do 13. septembra), zvanično je poznato od četvrtka!

Srpski teniser odlučio je da učestvuje na ovom grend slem turniru uprkos pandemiji korona virusa i pooštrenim pravilima, dok njegov kolega Rafael Nadal to nije mogao da prihvati. S druge strane razlog odsustva Rodžera Federera je operacija kojoj je podvrgnut prije nekoliko mjeseci.

Možda će vas zanimati

Đoković će tako imati šansu da "uhvati priključak" za kolegama koje imaju 20, odnosno 19 pehara na grend slemovima, dok je Srbin trenutno na koti 17.

Mnogi misle da će mu biti lakše pošto nema najvećih rivala, pa su Federerovi i Nadalovi navijači već potrčali sa konstatacijom da titula na grend slemu - gdje ne igraju svi - prosto nije jednako vrijedna kao ostale, što je vrlo osporiv argument.

Prije svega Đoković nije mogao da utiče na Nadala da ne odustane od US Opena, nije mogao ni da zaliječi Rodžera Federera, a statistika govori da i da nastupaju - to mnogo ne mijenja!

Poznato je od ranije da Đoković jedini ima pozitivan skor u duelima sa Nadalom i Federerom, a impresivno je i što ga godinama nisu pobijedili na grend slem turnirima.

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

U posljednjih devet susreta protiv dvojice velikana "bijelog sporta" na Australijan openu, Vimbldonu, Rolan Garosu i US Openu  - "Nole" je upisao devet pobjeda!

Naime, Federer je izgubio posljednjih šest duela na "grend slemovima" protiv Đokovića i nije ga pobijedio od 2012. godine, dok je Nadal malo bolji i posljednji trijumf na najvećim turnirima protiv Srbina ostvario je 2014. godine i to na Rolan Garosu.

Interesantan je podatak i da je Federer devet od 20 grend slemova osvojio tako što na tom turniru nije odigrao meč protiv tenisera iz TOP4, dok je Nadal to uradio tri puta.

Novak Đoković do sada nijednom!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC