• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković otišao u Ameriku da ih nervira!

Autor N.J.

Valjda je trebalo da ostane kod kuće, jer je Federer povređen, a Nadal trenira za Rolan Garos.

 Novak-Djokovic-poruke-na-drustvenim-mrezama-Navijaci-Federera-i-Nadala-besni-FOTO Izvor: Guliver, Justin Setterfield/Getty Images Europe

Novak Đoković doputovao je u Ameriku, u kojoj će se protiv mlađe garde boriti za 35. masters i 18. gren slem trofej u karijeri.

Možda će vas zanimati

Odluka svetskog "Broja 1" da se pojavi na žrebu za Sinsinati i US open, uprkos pandemiji korona virusa, razbesnela je navijače njegovih najvećih rivala, koji su očigledno očekivali da Novak ostane kod kuće (zbog toga što je Rodžer Federer povređen, a Rafael Nadal procenio da je pametnije spremati se za šljaku i Rolan Garos).

Đokovićev najpoznatiji hejter, teniser Nik Kirjos, obrazložio je nedavno da neće igrati US open iz solidarnosti prema preminulim zemljacima u Australiji i, naravno, potkačio Srbina rečima "...dok, eto, neki u isto vreme igraju tenis i po stolovima".

Jedan od stavova koji dominira u komentarima na Đokovićevim profilima, otprilike, glasi - "naravno da će igrati, koristi to što Rodžer i Rafa nisu tu, stalo mu je samo da ima najviše gren slem titula".

Rodžer i Rafa imaju po tri pobede i po deset poraza od Novaka od 2015. do danas i odavno više ne predstavljaju problem za najmlađeg člana "Big 3" grupe, koji se u istom periodu najviše mučio upravo protiv momaka koji će biti i 22. avgusta u Sinsinatiju i 1. septembra u Njujorku.

Pored ove besmislene konstatacije bilo je i uvreda, psovki, a jedan korisnik Twittera optužio ga je da "širi epidemiju virusa".

Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev imaju zajedno deset pobeda nad najdominantnijim teniserom svog vremena, uz 17 poraza, a treba dodati i to da je Austrijanac dobio Srbina četiri puta u poslednjih šest duela, a Rus dva od tri meča.

Izvor: Guliver, Justin Setterfield/Getty Images Europe

Konkretno, Medvedev je do prve masters titule prošle godine u Sinsinatiju stigao trijumfom u polufinalu nad Đokovićem, tadašnjim braniocem trofeja, posle čega je savladao Davida Gofana u finalu. Isti igrač protutnjao je i do finala US opena, gde ga je posle velike borbe zaustavio Nadal.

Đoković je kao trostruki šampion ispao već u 4. kolu, zbog povrede koja ga je sprečila da pruži pravi otpor Stenu Vavrinki, što znači i da će u narednih mesec dana imati priliku da uveća prednost na ATP listi za celih 2.520 poena.

U Sinsinatiju, poslednjem mastersu koji je osvojio u karijeri i tako postao prvi igrač u istoriji sa svih devet titula, Đoković će igrati za premiju od 1,1 milion dolara i braniti 300 bodova, dok će na "Flašing medouzu" pokušati da popravi prilično loš skor od 3-5 u velikim finalima i pokupi premiju od tri miliona dolara.

Iz Amerike bi mogao da se vrati sa jednom gren slem titulom zaostatka za Nadalom, a dve za Federerom, nepunih osam godina nakon što je zaostajao "nedostižnih" 15.

To, nema sumnje, jako nervira armiju fanova švajcarskog velikana, za kojeg je publika na "Artur Ešu" uvek navijala vatrenije nego ona u Bazelu. Korona virus promenio je svet sporta, pa će Novak ove 2020. prvi put imati "ravnopravan" tretman sa protivnikom na najvećem teniskom stadionu na planeti.

"Vreme je za najčudniji Sinsinati i US open u istoriji. Nadamo se da je sve ovo samo sada. Neka igre počn", napisao je Ðokovićev trener Goran Ivanišević na Instagramu, uz fotografiju na kojoj su još fizioterapeut Ulises Badio i PR Edoardo Artaldi.

Srećno, majstore!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC