• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zvao guvernera Njujorka: Nezadovoljan sam, on je jedini koji je mogao da poništi tu odluku!

Autor Milutin Vujičić

Lijep potez srpskog tenisera kojim je samo pokazao da je osnivanje posebno sindikata bio dobar potez.

 Novak-Djokovic-zvao-guvernera-Njujorka-US-Open-Adrijan-Manarino Izvor: Guliver/Francois Nel/Getty Images

Novak Đoković je bez većih problema "počistio" Jan-Lenarda Štrufa (3:0) i plasirao se u osminu finala US Opena, a neposredno pred izlazak na teren bavio se i drugim stvarima.

Naime, Đoković je posle meča otkrio da je pokušao da dobije guvernera savezne države Njujork kako bi omogućio Adrijanu Manarinu da izađe na teren i odigra zakazani meč trećeg kola US Opena, pošto mu je prethodno zabranjeno da napusti hotelsku sobu.

Možda će vas zanimati

Manarino je prije nekoliko dana bio u kontaktu sa zaraženim Benoom Perom, više puta je testiran i bio je negativan, ali je stiglo naređenje da Francuz ne može na teren.

Drama se odužila, u sve su bili upleteni Grad Njujork i savezna država Njujork, a nakon nekoliko sati je Manarinu dozvoljeno da zaigra protiv Aleksandra Zvereva (izgubio 3:1), bez jasnog objašnjenja šta se zapravo desilo...

"Nisam zadovoljan kako se rukovodi situacijom oko francuskih tenisera", kazao je Novak Đoković poslije meča dodavši da je pokušao da uradi šta je u njegovoj moći.

"Bio sam svjestan svega što se dešava i Adrijanov trener me je kontaktirao u cijelom tom procesu. Nekoliko sati smo bili u komunikaciji, pokušavao sam da pomognem, pričali smo sa ATP. Takođe sam pokušao da dođem do ljudi koji su na najvišim pozicijama u državi Njujork, da razgovaram sa guvernerom Njujorka jer sam razumio da je on bio jedini koji je mogao da poništi tu odluku da se Manarinu ne dozvoli da igra", objasnio je Đoković koji je osnovao novi sindikat baš iz ovog razloga.

"Na kraju, ne znam šta se dogodilo osim da je bio na terenu i drago mi je bilo zbog toga. Nažalost, ne zavisi mnogo od ATP i USTA kada je riječ o donošenju odluka u ovim situacijama".

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

I sam Đoković je rekao da ne zna šta je problem i da komunikacija nije idealna, a da zamjerke ima i na "balon" pošto se u hotelu pored održavaju svadbene ceremonije, što svakako ruši teoriju da je učinjeno sve da igrači ne budu zaraženi.

"Znali smo da dolaskom u SAD postoji velika vjerovatnoća da se ovako nešto dogodi. Nisam srećan zbog svih tih okolnosti i time kako su se ponašali prema francuskim teniserima. Nisam srećan ni da vidim Delijema i Pelju u sličnoj situaciji koji su morali da se povuku sa prvog turnira. Benoa Per je bio pozitivan, čak ne znam ni da li je bio lažno pozitivan, ima toliko mnogo lažnih pozitivnih testova u sportu, kako mogu da čujem", naveo je Đoković i zaključio.

"To sa Benoom nije razjašnjeno i on je stavljen u karantin, van turnira. Ostalim koji su bili tu uz njega je dozvoljeno da igraju. Mnogo je nedosljednosti".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC