• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije bilo šanse da Đokovića ne izbacimo sa US opena: On je sudija koji je diskvalifikovao Novaka!

Autor Nebojša Marković

I on se najednom našao u centru zbivanja.

 Novak-Djokovic-diskvalifikovan-sudija-Soren-Frimel-US-open-pogodio-linijski-sudija-lopticom-u-grlo Izvor: SETH WENIG/AP, Tanjug

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena, o čemu i dalje bruji čitav sportski svijet.

Teniska vijest godine, i to ubjedljivo, i dalje je tema broj jedan, nakon što je najbolji teniser svijeta pogodio linijsku sudiju lopticom u grlo.

Možda će vas zanimati

Ovaj nesmotreni čin koštao je Srbina prilike da se bori za 18. gren slem u karijeri, a koštaće ga dosta i novčano.

Ipak, to je Đokoviću trenutno najmanja briga, a poslije njegove diskvalifikacije oglasio se i Soren Frimel, glavni sudija na US openu.

Nijemac je bio taj koji je doneo konačnu odluku da Đoković bude diskvalifikovan sa tog takmičenja i baš on je bio osoba sa kojom je Đoković pričao nakon što je meč bio prekinut.

Kako je Frimel rekao, njegova odluka je bila zasnovana na tome da je Đoković lopticu udario u bijesu, nesmotreno i da je sudiju udarila pravo u grlo. Diskvalifikacija nije bila dovođena u pitanje.

“Na kraju krajeva, sva kršenja kodeksa su dio diskrecionog prava, ali u ovom slučaju mislim da nije bilo šanse da se dogodi drugačiji ishod. Činjenice su bile tako jasne, tako očigledne. Linijski sudija je bila jasno povrijeđena, a Novak je bio bijesan”, naveo je Frimel.

Kada se sve dogodilo, Frimel je bio u sudijskoj kancelariji, poslije čega se spustio na teren ne bi li dobio nepotrebne informacije prije konačne odluke.

“Bilo je fer da dam Đokoviću priliku da se odbrani. Zbog toga smo dugo razgovarali, uprkos jasnom ishodu. Činjenice su bile tema razgovora glavnog sudije i supervizora. U ovoj situaciji je važno da budemo stopostotno sigurni u to što se desilo. Naročito pošto sam ja bio u kancelariji. Morao sam da razgovaram sa Novakom i da mu pružim šansu da kaže svoju tačku gledišta."

Njemački sudija je naveo da je Đoković ostao pri stavu da ne zaslužuje diskvalifikaciju, ali je priznao da je udario lopticu u bijesu.

“Njegovo gledište je bilo da nije namjerno pogodio sudiju. Rekao je, da, bio sam ljut, udario sam lopticu, udario sudiju, činjenice su jasne, ali i da nije to bila njegova namjera, da nije namjerno to uradio i da ne bi trebalo da bude diskvalifikovan zbog toga. Saglasili smo se da Novak to nije uradio namjerno, ali činjenice su da je pogodio sudiju i da je sudija bila očigledno povrijeđena”, zaključio je Frimel.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Kao sto ste diskvalifikovali sve tenisere koji su napravili slican ili isti prekrsaj.???

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC