• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku to rade samo zato što je iz Srbije: Legendarni hrvatski trener o tome kako Zapad favorizuje Federera i Nadala!

Autor mondo.rs

"Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želio pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati", zaključio je Nikola Pilić.

 Nikola Pilić - Novako Đokoviću ovo rade samo zato što je Srbin Izvor: Guliver/Quinn Rooney/Getty Images

Danas je tačno dve sedmice otkako je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena zato što je teniskom lopticom pogodio linijskog sudiju Lauru Klark. Sasvim slučajno, iako su mnogi to pokušavali da pripišu nervozi i agresivnosti koju Srbin ne može da obuzda...

Postavljeno je mnogo pitanja, između ostalog ono o dvostrukim aršinima, pošto su neki kroz istoriju, između ostalih i Federer i Nadal, imali sreće kada su im se desile slične stvari.

Možda će vas zanimati

 Da li je po srijedi "zavjera" ili "teorija zavjere"?

O tome je govorio i njegov nekadašnji trener Nikola Pilić koji poznaje Novaka Đokovića u dušu...

"Novak je moj igrač. On je četiri i po godine bio u mojoj akademiji, mi se i čujemo često. Mislim da je on fantastičan sportista i divan čovjek, puno daje u humanitarne svrhe. Čovjek koji ima harizmu, karakter, govori izvanredno nekoliko jezika i broj jedan je na svijetu. Što se kazne tiče, napravio je nešto što nije smio, ali mislim da nije trebao biti diskvalifikovan", kazao je Pilić.

Šta je bila prava kazna za to?

"Trebalo je da bude samo papreno kažnjen, novčano i oduzimanjem seta. Da je to isto napravio Federer, uvjeren sam da ne bi bio diskvalifikovan. Činjenica je da zato što nije iz neke zapadne zemlje Novak dobija manje nego što bi dobivali Federer ili Nadal da su broj jedan", zaključio je legendarni hrvatski stručnjak za "Večernji list".

Izvor: Matthew Stockman/Getty Images/Guliver, YouTube/Screenshot, Al Bello / Staff / Guliver / Getty Images

Nikola Pilić je ispričao i kako je Novak Đoković stigao kod njega u akademiju.

"Imao sam nekoliko dobrih igrača od 16 godina, a on je imao 13. Kad mu je moja žena jednom rekla da je prerano pošao na teren, on joj je uzvratio: 'Teta Mija, idem se zagrijati, ne želim rizikovati karijeru'. Njegov se otac posvađao s ljudima iz saveza, ništa mu nisu davali, pa sam se ja 2003. založio preko nekih ljudi da dobije pozivnice za četiri Futuresa u Beogradu. Nastupio je na sva četiri, jedan je i osvojio i ukupno zaradio 24 ATP boda. Tad sam znao da će biti veliki igrač, nije imao ni 17 godina", poručio je Pilić i rekao da je radio i sa Gulbisom, ali da on nije bio fokusiran.

"Godinu dana poslije osvojio je Ahen, osam mečeva u nizu je dobio, a otac Srđan bio je kod nas na ručku. Nazove on Novaka i kaže mu: 'Nole, čestitam!' A Novak mu kaže: 'Ćale, mi smo se dogovorili kad ćeš mi čestitati'. Novak mi je na svemu tome zahvalan, evo, ovo je Novakov sat".

Pilić ističe i da je Goran Ivanišević, sadašnji trener Novaka Đokovića, mogao da bude mnogo bolji samo da je imao malo bolje živce.

"Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želio pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati", zaključio je legendarni trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC