• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžer, neću dati Novaku da obori tvoje rekorde: Federer je dobio obećanje koje će samo motivisati Đokovića!

Autor Nebojša Marković

I to od "novopečenog" grend slem šampiona.

 Dominik-Tim-obecavam-Rodzer-Federer-ostace-rekorder-Novak-Djokovic-prvo-mjesto-broj-nedjelja Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths, Guliver/Getty Images/Matthew Stockman

Dominik Tim na Rolan Garos stiže kao grend slem šampion!

Poslije diskvalifikacije Novaka Đokovića na US openu, postalo je jasno da će neko novo lice podići jedan od četiri najveća pehara, a Austrijanac je u drugom grend slem finalu u 2020. godini uspio da stigne do svog prvenca.

Možda će vas zanimati

Poslije titule u Njujorku je pun samopouzdanja i u Parizu je prethodnih godina uspijevao da stigne do finala, pa će i sada biti silno motivisan da se bori za trofej.

Ipak, njegov veliki intervju za švajcarski "Blik" bio je naročito interesantan zbog onoga što je Tim govorio o Rodžeru Federeru i indirektno o Novaku Đokoviću.

Prethodnih mjeseci velike teme u svjetskom tenisu su ko će imati najviše grend slemova kada karijere završe i Federer i Đoković i Rafael Nadal, kao i pitanje hoće li Srbin prestići Švajcarca po broju nedjelja na prvom mjestu ATP rang liste.

Đoković je počeo 288. nedjelju i mogao bi Federerovih 310 sedmica da prestigne 8. marta 2021. ukoliko do tada bez prestanka bude bio najbolji teniser svijeta. Ipak, Tim pola u šali pola u zbilji kaže da se i on tu nešto pita.

"Da, Federer mi je čestitao titulu na US openu. Napisao mi je dugačku poruku što me je učinilo srećnim. Često smo u kontaktu, bili smo u kontaktu i pred US open zbog nekih priča oko ATP-a. Obećavam da ću uraditi sve da Federer ostane broj 1", rekao je Austrijanac uz osmijeh.

On je potom iskazao divljenje prema osvajaču 20 grend slemova.

"Nijedan drugi igrač ne može da se poredi sa Rodžerom. On je jedinstven, igra mnogo ljepši i elegantniji tenis od mene", rekao je Tim.

Treći teniser svijeta kaže da mu je sada u karijeri, sa jedne strane, mnogo lakše.

"Realističan sam. Da dostignem Federera, Nadala i Đokovića po broju grend slemova, to se neće ostvariti. Naravno, želim da osvojim više najvećih titula, ali sada već mogu da se osvrnem na svoju karijeru bez razloga za žaljenjem. Već sam ostvario jedan stvarno veliki cilj", zaključio je Dominik Tim. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC