• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal pred duel sa Novakom: On je nevjerovatan, najteži je protivnik, ali ovo nije moja opsesija!

Autor mondo.rs

Ne osvaja se Rolan Garos bez velikih napora i podviga

 Rafael Nadal pred finale Rolan Garosa - Đoković je najteži protivnik Izvor: Photo by Clive Brunskill/Getty Images, Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Svijet sporta se sprema za veliko finale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Uglavnom svi daju prednost Špancu zbog najboljeg učinka u istoriji grend slema na šljaci, ali on se ne slaže sa tim.

A sve je iznenadio rekavši i da ne razmišlja o trci za ukupan broj osvojenih grend slemova.

Možda će vas zanimati

On je kazao da niko ne zna šta nosi budućnost.

"Jedino što znam je da ako hoću da se nadigravam sa Novakom, moram da budem u svom najboljem izdanju. Jer, ako ne budem igrao najbolje što mogu, situacija će biti veoma teška. Svestan sam ja da je to teren na kome sam jako dobro igrao veoma dugo, što mi pomaže. Ali i on ima nevjerovatan učinak ovdje, maltene svaki put je u završnici. On vam je jedan od najtežih mogućih rivala. Ali, i ja sam tu, sa željom da nastavim da pružam ono najbolje što mogu. Volim kada je scenario ovakav. Znam da je potrebno da iskoračim. Recimo, kao što sam u polufinalu, samo mi sada treba još jedan", rekao je Nadal.

Rodžer Federer ima 20 grend slem trofeja, Rafael Nadal 19, a Novak Đoković 17. Španac bi se pobedom izjednačio sa Rodžerom, ali kaže da ne razmišlja o tome.

"Novak ima 17 grend slem trofeja, ja 19, vidjećemo šta će biti u finalu. Trka u grend slem trofejima mi nije opsesija. Slijedim svoj put, veoma sam zadovoljan karijerom. Moja sreća se ne mijenja u zavisnosti od toga da li pobijedim nekog velikog rivala ili ne. Nastaviću da igram dobar tenis i da budem srećan", rekao je Nadal.

On ima 34 godine, Novak 33, Rodžer 39 – razmišlja li iko o penziji?

"Zamjenu za moju generaciju tenisera nećemo dugo čekati, zapravo, već je tu. Mnogo je mladih, veoma talentovanih igrača. Ono što je moja budućnost su teniska akademija i moja fondacija. Oni su moji lični projekti za budućnost, ali još uvijek ne planiram da se povučem", rekao je Nadal.

Finale je na programu od 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC