• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tada sam vam rekao: "Vau, on uništava Nadala": Poznati teniski stručnjak objasnio zašto je Novak sada izgubio finale!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković nije uspeo da savlada Rafaela Nadala na Rolan Garosu, a Patrik Muratoglu misli da zna zašto mu to nije pošlo za rukom.

 Tada sam vam rekao: "Vau, on uništava Nadala": Poznati teniski stručnjak objasnio zašto je Novak sad Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Iako su mnogi mislili da će ovo biti godina kada će Novak opet svrgnito Rafaela Nadala sa trona u Parizu, to se nije desilo. Srpski teniser izgubio je u finalu, a poznati teniski trener Patrik Muratoglu misli da zna razlog tog poraza.

On veruje da Novak nije dovoljno verovao u sebe i svoju igru. 

Možda će vas zanimati

"Nadal je igrao svoju igru i to je nešto što je vrlo dobro za njega, jer nikad ne razočara; pobedio ili izgubio, on je uvek tu. Uvek startuje solidno, uvek igra svoju igru i ako mu je potreban viši nivo, on ga podigne. Upravo to Đoković nije uradio. Od početka meča mogli smo da vidimo da nešto nije u redu, jer je Novak hteo da skraćuje poene sa drop-šotovima, brzopletim odlukama. Nije bio pripremljen za relije. Rezultat je bio 6:0, 6:2. Ne očekujete takav rezultat u duelu Rafa – Novak", rekao je Muratoglu.

Francuski trener koji trenutno radi sa Stefanosom Cicipasom i Koko Gauf podsetio se finala Australijan Opena kada je Novak vrlo lako savladao Nadala.

"Videli smo Đokovića kako igra i osvaja mnoge grend slemove, ali ovaj Novak je bio drugačiji. Sećam se finala Australijan opena 2019 kada sam rekao 'Vau, Đoković uništava Nadala'. Imao je drugačiji stav, bio je uspravan i moglo se osetiti njegovo samopuzdanje. Na teren je tada istrčao spreman da uništi rivala. Kada tako izađe, to je nešto najbolje. U ovom finalu Đoković nije bio Đoković kakvog poznajemo. Nije ušao sa najboljim mentalitetom", dodao je Muratoglu.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC