• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakleni plan Rafaela Nadala: Ne igra tenis do kraja godine, skuplja snagu da sruši Novaka!

Autor Milutin Vujičić

"Vrlo je moguće da Nadal i Đoković prestignu Federera, a kada sve bude završeno ne bi me iznenadilo da Nadal i Đoković budu izjednačeni sa po 22 grend slema",

 Pakleni plan Rafaela Nadala: Ne igra tenis do kraja godine, skuplja snagu da sruši Novaka Đokovića! Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill

Rafael Nadal je posle osvajanja Rolan Garosa, čak 13. u karijeri, ukupno 20. grend slema do sada, kazao da ne zna da li će uopšte igrati tenis u narednim mesecima, a izgleda da je mnogo bliži odluci da ipak neće!

Čuveni teniski novinar Stiv Flink u svojoj poslednjoj kolumni podelio je saznanja da će Nadal dobro da se odmori za Australijan open gde će napasti 21. veliku titulu.

"Moja pretpostavka je da će odabrati da ne igra do kraja 2020. godine. Istina, turniri u dvorani mu nisu omiljeni, nikada nije osvojio završni masters i bilo bi sjajno kada bi je osvojio u uslovima koji mu ne odgovaraju, ali...", počeo je Flink svoje obrazloženje.

Možda će vas zanimati

"Glavni razlog za igranje mastersa u Parizu i ATP finala bilo bi da završi godinu kao prvi. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspevali do sada pet puta, voleo bi sigurno Nadal da to uradi i šesti put, ali zaostaje 1.890 bodova za Đokovićem. Verovatno je da ne može da ga stigne do kraja godine. Zbog toga će verovatno odlučiti da se ne takmiči više u 2020!".

Flink ističe da bi Nadal taj period iskoristio da odmor i kod kuće se pripremi za osvajanje Australijan opena koji mu je veći cilj, pošto bi sve grend slemove onda osvojio dvaput.

Uz to, zvanično bi postao najtrofejniji teniser kada su grend slemovi u pitanju...

Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

Američki kolumnista ističe i da bi Nadal želeo da osvoji Australijan open kako bi utihnule priče o tome da je dobar samo na šljaci, a dobro je poznato da je beton Đokovićeva teritorija i da će želeti da nastavi da niže uspehe na grend slemu na kome ima najviše uspeha.

Za kraj, Flink je prognozirao da će Nadal osvojiti najmanje još jedan Rolan Garos i verovatno još neki drugi grend slem, da Federer neće nijedan, odnosno da ima šanse još samo na sledećem Vimbldonu, dok je dodao i da veruje da će Đoković osvojiti četiri ili pet "mejdžora" - i to u naredne tri godine.

"Vrlo je moguće da Nadal i Đoković prestignu Federera, a kada sve bude završeno ne bi me iznenadilo da Nadal i Đoković budu izjednačeni sa po 22 grend slema", zaključio je Flink.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC