• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana je prva žena na klupi Rijeke: Bavila se plesom, pa zavoljela fudbal!

Autor Milutin Vujičić

"Mislim da je igraču nebitno može li ga unaprijediti muško ili žensko".

 Ivana Marković je prva žena na klupi rijeke: Bavila se plesom, pa zavoljela fudbal! Izvor: YouTube/HNK Rijeka/Printscreen

Na fudbal se najčešće gleda kao isključivo muški sport, ali ženski fudbal je u ekspanziji širom svijeta, gleda ga sve više publike, ulaže se sve više novca...

Stoga, nije iznenađenje što je sve više žena odlučilo da se posveti trenerskom poslu. Jedna od njih je i Ivana Marković koja je trenutno u fokusu hrvatske javnosti pošto je sjela na klupu muškog kluba - Rijeke!

Možda će vas zanimati

"Ivana Marković svakako će prije ili kasnije postati zapaženo ime u hrvatskom fudbalu i to kao jedna od prvih afirmiranih žena - trenera ozbiljnog fudbalskog kluba kao što je to Rijeka", navodi se na zvaničnom sajtu ovog hrvatskog kluba uz poruku da su oni presrećni što i na ovaj način podržavaju dame, pruživši joj šansu da bude trener pionira.

Ivanina priča je vrlo zanimljiva, ona je bivša profesionalna plesačica, a u klubu je počela da radi po završetku karijere. Porijeklom je Italijanka i od 2017. godine je na "Kantridi" jer im je pokazala kako može da uklopi plesni sadržaj u trening.

"Mislim da su ples i fudbal vrlo slični. Fudbaleri su skup pojedinaca koji plešu na terenu", rekla je Ivana Marković u razgovoru za zvanični sajt.

"Ponosna sam ne zato što sam među rijetkima već zato što sam dio promjene. Voliela bih kad se pitanje pola ne bi ni postavljalo. Mislim da je igraču nebitno može li ga unaprijediti muško ili žensko, ali naravno da ohrabrujem žene da naporno rade kako bi dobile priliku i dokazale se".

Pogledajte intervju sa Ivanom.
Izvor: YouTube/HNK Rijeka

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC