• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi pobedio tamo gde se brukao, mučio, povraćao: Istorijska tri boda na najtežem gostovanju na svetu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Argentina slavila tamo gde se čak 15 godina nije radovala, već borila za vazduh.

 Bolivija - Argentina 1:2 Mesi pobijedio tamo gdje se brukao, mučio, povraćao Izvor: Tanjug, Juan Karita/AP

U aprilu 2009. godine, pod vođstvom selektora Dijega Armanda Maradone, reprezentacija Argentine doživela je najteži takmičarski poraz u istoriji. Tog dana je gostovala Boliviji u La Pazu i bila počišćena neverovatnim rezultatom 1:6.

Mesijeva karijera u reprezentaciji često je bila protkana mučnim pričama, ali na stadionu Ernando Siles na čak 3.637 metara nadmorske veličine je te večeri doživeo poraz kakav nikad neće zaboraviti i zbog rezultata i zbog mučnine koju je osećao svaki put kada je igrao u tim ekstremnim uslovima.

Možda će vas zanimati

Taj neuspeh bio mu je sigurno bio na umu i u utorak kasno uveče po srednjoevropskom vremenu, kada je sa Argentinom ponovo gostovao Boliviji na jednom od najtežih i najzahtevnijih gostovanja u svetu fudbala. I pobedio je!

Bolivija – Argentina 1:2 (1:1)

Izvor: Tanjug, Juan Karita/AP

Iako je domaćin prvi pogodio golom napadača Kruzeira Marsela Martinsa u 24. minutu, Argentinci su preokrenuli pogocima zvezde Intera Lautara Martineza u 45, a potom i pobedonosnim hicem krila Lacija Hoakina Koree u 79.

Argentinci su nastupili u ovom sastavu:

Armani (River) – Montijel (River), Martinez (River/Fiorentina), Otamendi (Benfika), Ajaks (Benfika) – De Paul (Udineze), Paredes (PSŽ), Palasios (Bajer) – Mesi (Barselona), Okampos (Sevilja), Lautaro (Inter). Igrali su i Korea (Lacio), G. Rodrigez (Betis), M. Domingez (Bolonja), Medina (Lans).

Zanimljivo je da je prethodne četiri godine isključivo Mesi postizao golove za Argentinu u kvalifikacijama za Mundijal. Lautaro je postao prvi igrač koji je prekinuo taj neverovatan niz, koji govori i o vrlinama majstora iz Barselone, ali i o doprinosu ostatka ekipe.

Naravno, Mesi je odigrao ceo meč u La Pazu i dao veliki doprinos da njegova selekcija pobedi i u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, koje će mu verovatno biti poslednje u karijeri.

Argentinski čarobnjak je neretko povraćao na ovom gostovanju zbog teških uslova. Stadion u La Pazu je dom jedne od najlošijih južnoameričkih reprezentacija, koja više preti rivalima preteškim uslovima za igru nego svojim kvalitetom.

Uostalom, Bolivijci su u prva dva kola kvalifikacija izgubili i od Brazila i od Argentine, ukupnom gol-razlikom 1:7.

Pogledajte kako su se Mesi i Di Marija mučili i borili za vazduh u La Pazu na jednom od prethodnih gostovanja. Pokušavali su kroz istoriju da se na različite načine spremaju za to gostovanje, ali uvek bi im se vrtelo u glavi od napora.

Muke Argentinaca na velikoj nadmorskoj visini u La Pazu
Izvor: YouTube/FOOTAZO.com

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC