• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pola karijere" je sa Mihajlovićem: Od njega sam naučio najvažniju lekciju

Autor Mladen Šolak

Iskusni Italijan čak četvrti put sarađuje sa srpskim stručnjakom. "Sada smo 2:2", kaže kroz osmeh. Priznaje šta je najvažnije naučio od Mihe.

 "Pola karijere" je sa Mihajlovićem: Od njega sam naučio najvažniju lekciju Lorenco de Silvestri Izvor: GULIVER/MARIO CARLINI / IGUANA PRESS/GETTY IMAGES)

Fudbaler Bolonje Lorenco De Silvestri rekao je da je stav trenera Siniše Mihajlovića prema bolesti "naveo mnoge da razmišljaju o životu".

De Silvestri je u ovog leta kao slobodan igrač iz Torina prešao u Bolonju i četvrti put u karijeri sarađuje sa srpskim trenerom Mihajlovićem.

Možda će vas zanimati

"U Torinu mi je bilo dobro, ali kada sam saznao da Sinišina Bolonja želi da me dovede, uradimo sam sve što sam mogao da dođem", rekao je De Silvestri za list Gazeta delo Sport.

O karijeri Italijana

Silvestre je rođen u Rimu 1988, prošao je omladinsku školu Lacija, iz kojeg je otišao 2009. u Fiorentinu. Potom je bio četiri godine u Sampdoriji, pa četiri u Torinu, do ovog septembra, kada je stigao u Bolonju.

Mihajlović se poslednjih godinu dana lečio od leukemije, ali je u više navrata predvodio ekipui sa klupe tokom ciklusa hemioterapije.

Prema De Silvestrijevim rečima, srpski stručnjak pomogao je igračima da razmišljaju o životu šire od fudbala.

"Svojim stavom prema bolesti, naveo nas je da razmišljamo o životu. Siniša je bio vrlo koncentrisan na naš stav, ali ja nisam Mihajlovićev čovek. Među nama postoji veza na koju sam ponosan. Teško je da trener i igrač budu četiri puta u istoj ekipi, ali kada je on dolazio ovde u dva navrata, ja sam već bio tu, pa smo 2:2", naveo je 32-godišnji defanzivac.

"I dalje se osećam kao fudbaler, a ovde sam već shvatio dve stvari. Prvo - došao sam u super organizovani klub, drugo - ima mnogo mladih igrača sa velikim potencijalom", dodao je on.

Lorenco Di Silvestri
Izvor: Guliver, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

De Silvestri je rekao i da mu je cilj da ostvari više od 400 nastupa u Seriji A (trenutno je na 382), kao i da bi posle igračke karijere želeo da započne trenersku.

Za Bolonju bi mogao da debituje u nedelju popodne, kada na Renato Dalari gostuje Sasuolo. 

Mihajlovićev tim posle tri kola ima skor od pobede i dva poraza.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC