• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok iz Australije: Novak Đoković neće braniti titulu u Melburnu?

Autor Nebojša Marković

Osim ukoliko se nešto drastično ne promijeni.

 Austalijan-open-2021.-da-li-ce-se-odrzati-Novak-Djokovic-brani-nece-braniti-titulu-trofej-grend-slem Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer, Cameron Spencer/Getty Images AsiaPac

Novi veliki problemi za svjetski tenis. Nakon što je 2020. godina donijela izazove sa kakvim se niko do sada nije susretao, već 2021. mogla da se ispostavi makar podjednako komplikovanom.

Sada su stigle najave da Australijan open možda neće biti ni održan naredne godine ili ako bude, onda će on izgledati drastično drugačije od onoga na šta smo navikli!

Možda će vas zanimati

To bi mogle da budu jako loše vijesti i za Novaka Đokovića, 17-strukog osvajača grend slem trofeja i osmostrukog šampiona u Melburnu.

Nakon što je 2020. godina u dobroj mjeri prošla u naporima ATP-a, WTA i ITF-a da se sezona nekako nastavi i završi, u čemu se za sada uspijeva, Australija 2021. bi mogla da napravi izuzetan problem.

U toj zemlji je danas objavljeno da su vlasti zabranile ulazak stranaca u zemlju i napuštanje kontinenta svojim državljanima sve do 2022. godine!

To znači da ni sportisti neće moći da ulaze u Australiju, ali ni da teniseri i teniserke koji se takmiče pod njenom zastavom neće moći da je napuste.

Ovo prijeti da se Otvoreno prvenstvo Australije pretvori u zatvoreno, a sve komplikuje i činjenica da postoje unutrašnja ograničenja kretanja između saveznih država Australije!

Prvi čovjek australijskog tenisa Kreg Tili uputio je vlastima upozorenje da Australijan open neće moći da se održi sa ovakvim pravilima na snazi.

"Ne može da se dogodi da teniser bude zaglavljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako! Moramo znati sljedeće u naredne dvije sedmice, najviše mjesec dana - da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim scenarijima", kaže Tili.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Sve to ne komplikuje samo Australijan open, već i čitav početak sezone koji se u najvećoj mjeri svake godine održava u Australiji. Prošle sezone je održan i prvi ATP kup koji se igra u tri grada te zemlje, a tu su i turniri u Adelejdu i Oklendu, koji prethode prvom grend slemu u sezoni.

Iako je ATP nedavno donio odluku da se teniserima sve do 8. marta 2021. godine neće brisati bodovi, ovakav scenario svejedno uopšte ne ide na ruku Đokoviću.

Najbolji teniser svijeta je igrom slučaja u 2020. godini već ostao bez prilike da brani trofeje na Vimbldonu osvojene 2018. i 2019. godine. U Melburnu bi sada mogao da ostane bez prilike da na svom omiljenom grend slemu pojuri ukupno 18. trofej i tako pokuša da se približi rekorderima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20. Naravno, sve to ukoliko Australija nešto drastično ne promijeni.

Nije isključeno da bi mogao da se napravi izuzetak za kretanje vrhunskih sportista koji bi ponovo ostajali u "mjehuru", ali još uvijek nema naznaka da će to biti slučaj. Sve će morati da se riješi u narednih dvije nedjelje do mjesec dana, navode u Australiji.

Kreg Tili je najavio i da će, ako se grend slem odigra, u "Melburn parku" biti prisutno tek 25% gledalaca od maksimalnog kapaciteta.

Australijan open 2021. godine trebalo bi da se održi od 18. do 31. januara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC