• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Bosne: Nikog nismo ugrozili, mjerili smo temperaturu, sve je po protokolu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U RK Bosna navode da igranjem nekoliko igrača koji su prethodnih dana imali simptome slične koroni nikog nisu ugrozili, jer niko nije imao temperaturu na ulazu, te da su ispoštovane sve preporuke i mjere.

 Predsjednik Bosne: Nikog nismo ugrozili, mjerili smo temperaturu, sve je po protokolu! Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Korona virus prisutan je u nekoliko rukometnih klubova u BIH, ali uprkos tome Premijer liga BIH igra se i dalje.

Međutim, uz brojne probleme.

RK Bosna zbog bolesti nekoliko igrača koji su prethodnih dana, neki čak i danas, imali simptome uobičajene za korona virus, tražila je od Krivaje da se utakmica odgodi, a nakon što gosti nisu pristali, klub iz Visokog "iz revolta“ je na teren poslao i bolesne igrače.

Možda će vas zanimati

 Time su, čini se, svi akteri večerašnje utakmice u Visokom izloženi riziku, međutim, predsjednik RK Bosna Adnan Delić u izjavi za MONDO naveo je da oni nikog nisu doveli u opasnost jer je utakmica odigrana u skladu sa svim preporukama i mjerama, te dodao da su gosti iz Zavidovića pokazali svoje „pravo lice“.

"Pokušali smo na prijateljski način da od kolega od Zavidovića tražimo da nam izađu u susret i da odgodimo utakmicu iz razloga što šest, sedam igrača su van stroja, bolesni su i leže kući. Nisu pozitivni na Covid i nadležni ljekari ih nisu upućivali na testiranje na Covid, ali je činjenica da su imali određene simptome koji su mogli upućivati na to. Čak iz tog razloga, da ne bismo dovodili u opasnost i igrače Krivaje i naše to je bio razlog više da tražimo odgodu", rekao je Delić, a onda kritikovao goste iz Zavidovića.

"Oni su pokazali pravo lice, pokazali su šta misle o našem klubu i našem prijateljstvu i uradili su to što su uradili. Došli su i pobijedili su desetkovanu ekipu, momke koji su danima ležali kući, koji su potpuno fizički iscrpljeni i ja se nadam da poslije večerašnje utakmice neće biti ozbiljnijih posljedica po zdravlje naših igrača".

Na pitanje zašto je klub svjesno poslao na teren igrače koji su prethodnih dana imali takve simptome, a neki od njih, kako je navedeno u objavi RK Bosna na facebook čak i danas, i da li je time izložio riziku sve aktere utakmice Delić ističe da nikog nisu doveli u opasnost.

"Mi smo ispoštovali sve preporuke nadležnih institucija, ispunili smo predviđene obrasce koji su potrebni. Svakom igraču je izmjerena temperatura prilikom ulaska u dvoranu, tom činu prisustvovao je i delegat susreta, tako da se ne bih složio da smo nekog izložili riziku, apsolutno nismo nikog doveli u opasnost, ni igrače Krivaje, ni bilo koga ko se nalazio u dvorani jer smo ispoštovali predviđene mjere. Nijedan igrač pod temperaturom nije ušao u dvoranu, jedan je bio pod temperaturom, ali on nije ušao i nije igrao", istakao je Delić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC