Ostali sportovi

Ovo se čekalo dva mjeseca - Novak kreće po trofej u Parizu: Saznao je ko mu stoji na putu do tri rekorda!

Autor Dragan Šutvić

Srpski teniser sada zna sve potencijalne rivale ka novom velikom trofeju!

Izvor: Profimedia

Prvi put nakon izgubljenog finala US Opena, Novak Đoković će napasti neki veliki trofej. Srbin je stigao u Pariz, gdje je već trenirao protiv najvećeg rivala i slikao se sa fudbalskom legendom, ali on je došao zbog trofeja! Zanima ga pehar koji bi mu obezbijedio prvo mjesto na listi i na kraju ove godine!

Sada se saznao i put do trofeja. Danas je u Parizu održan žrijeb, pa najbolji srpski sportista zna kojim putem treba da ide do titule.

Od ranije je bilo poznato da će Novak Đoković biti slobodan u prvoj rundi Mastersa u Parizu jer je postavljen za prvog nosioca. Protivnik u drugom kolu biće mu bolji iz meča Fonjini/Fučovič, dok bi najteži rivali u trećoj rundi mogli da budu Gael Monfis ili Nikoloz Basilašvili.

Eventualni protivnici u četvrtfinalu su Andrej Rubljov ili zahuktali Britanac Kameron Nori koji je nedavno osvojio prvu masters titulu u karijeri! Od polufinala nema lakih protivnika, tamo će Novaka čekati Stefanos Cicipas ili Hubert Hurkač koji su u njegovoj polovini žrijeba.

Potencijalni rival za finale je drugi nosilac turnira Danil Medvedev, a ispadanje Rusa čekaće Saša Zverev, još jedan predstavnik novog talasa u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković na turniru u Parizu pokušava da obori tri rekorda, a poslije ovog turnira igraće na još dva u tekućoj sezoni. Predstoji mu Završni Masters u Torinu, a zatim i obaveze u Dejvis kupu sa reprezentacijom Srbije.

Protivnike u prvoj rundi saznali su i ostali srpski teniseri koji će igrati u Parizu. Krajinović će igrati protiv Opelke, Lajović protiv Mekdonalda, dok će protivnik Đereu biti kvalifikant.