Ostali sportovi

Damir Džumhur pružio podršku Noletu: "Znam koliko se bori za sve igrače!"

Autor mondo.ba

"Mogu da potvrdim da je sve radio čistog srca", poručio je najbolji bh. teniser

Izvor: MN PRESS

Nakon što je saopštio da je pozitivan na korona virus, prema Novaku Đokoviću krenule su salve kritika.

Nije mali broj onih koji su "sasuli drvlje i kamenje" na najboljeg svjetskog tenisera i idejnog tvorca "Adrija tura", ali nije zanemarljiv broj ni onih koji su stali u njegovu odbranu.

Učinili su to Rišar Gaske, Nikola Pilić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, a pridružio im se i najbolji bh. teniser Damir Džumhur, učesnik prvog turnira u okviru jadranske turneje, onog u Beogradu.

"Svi smo saznali vijest da je Novak Đoković pozitivan na korona virus. Ovom prilikom mu želim brz oporavak i mogu samo da potvrdim njegove riječi kako je sve radio čistog srca i sa željom da pomogne svim teniserima. Znam koliko se Nole bori za sve tenisere svijeta i zaista mi je žao što se jedna lijepa priča na ovakav način završava."

Nakon informacija da su korona virusom zaraženi, prije svega, Grigor Dimitrov i Novak Đoković, otkazane su manifestacije u Banjaluci (3. i 4. jul) i Sarajevu (5. jul). 

"Svjestan sam da ovo utiče i na moj meč sa Novakom, koji je planiran za 5. jul, a koji se neće dogoditi, ali to ne znači da Nole u budućnosti neće posjetiti moj grad. Znam da ima veliku želju da dođe u Sarajevo i to će se, vjerujte mi, prije ili kasnije desiti. Najbitnije je da Nole ozdravi i da sve prođe u najboljem redu, a biće vremena za tenis. Takođe, želim brzo ozdravljenje svima koji su zaraženi", rekao je najbolji bh. teniser.

Podsjetimo, Džumhur se testirao nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je nastupao na oba turnira "Adrija tura" (i u Beogradu i u Zadru), na društvenim mrežama napisao da je inficiran korona virusom.

Srećom, nalaz bh. tenisera bio je negativan, a test će, kako je saopštio njegov PR tim, ponoviti za nekoliko dana.