• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi "pucaju" u Đokovića, ali ne i on: Imao je plemenitu ideju

Autor Mirjana Šegan

Teniski stručnjak Nikola Pilić stao je u odbranu najboljeg tenisera svijeta, nakon što su na Adria Touru, koji je Srbin organizovao, mnogi zaraženi korona virusom, uključujući i njega

 Nikola-Pilic-Novak-Djokovic-zarazen-korona-virus Izvor: MN PRESS

Novak Đoković organizovao je Adria Tour, humanitarnu turneju po regionu, u želji da u vrijeme suspenzije teniske sezone napravi dobru stvar i omogući igračima da spremi dočekaju povratak na teren.

Nakon turnira u Beogradu i Zadru, neki od učesnika, uključujući i njega, zarazili su se korona virusom, što je rezultiralo prekidom turneje.

Đoković, kao idejni tvorac, našao se na meti kritika što je posegao za takvom idejom, što nije vodio računa o svim medicicinskim protokolima, zbog čega su brojni učesnici i posjetioci bili izloženi riziku.

Možda će vas zanimati

I sam Novak priznao je da je bilo isuviše rano da se organizuje jedna takva manifestacija i da je loše procijenio situaciju.

I dok mnogi "pucaju" u Đokovića prethodna tri dana, kada se saznalo da ima zaraženih Covidom-19, teniski stručnjak Nikola Pilić stao je u njegovu odbranu.

"Užasno mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja je, nažalost, završila katastrofom. Pričao sam s Novakom u subotu, dan prije nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i srećan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio", istakao je za "Index.hr" Pilić.

Stručnjak, koji je pomogao Dejvis kup selekciji Srbije da osvoji jedinu titulu Dejvis kupa 2010. godine, naveo je da je razočaran zbog svega što se na kraju dogodilo.

"Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svijetu, posebno u ovom trenutku koji je delikatan za cijeli svijet. Znate li koliko znači kad vam dođu 'broj 1' i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta".

Pilić se osvrnuo i na nastavak teniske sezone, koji je najavljen za avgust, istakavši da će biti teško prevazići velike probleme koje je korona virus izazvao.

"Kakva sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US Open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dvije nedjelje zaključane i u karantinu? Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije to problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebno fudbal. Nije mi jasno kako neko može da misli da će moći da kontroliše masu na tribinama. To je nemoguće. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta riješiti", naveo je legendarni hrvatski trener.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC