• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javio se Marej: Evo šta kaže koliko je strašno za sve što se Novak zarazio

Autor Mirjana Šegan

Britanac prokomentarisao to što su se Đoković i nekolicina zarazili korona virusom na Adria Touru i naveo da će to možda uticati i na odlaganje US Opena

 Endi-Marej-Novak-Djokovic-korona-virus-ATP-sezona Izvor: Guliver, Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Adria Tour, humanitarni turnir u organizaciji Novaka Đokovića, otkazan je nakon što su se brojni učesnici zarazili korona virusom, uključujući i najboljeg tenisera svijeta.

Srpski as organizovao je teniski spektakl u regionu u humanitarne svrhe, ali i u želji da igrači nastavak sezone dočekaju u što boljoj formi. Ipak, pokazalo se da to nije bila najbolja odluka u vrijeme pandemije korona virusa, od koje se dnevno zarazi više desetina ljudi.

Đoković je zbog "neodgovornog ponašanja i nepromišljenje odluke" pobrao salvu kritika, a oglasio se i njegov veliki rival Endi Marej.

Možda će vas zanimati

 Britanac nije bio previše oštar poput nekih, kao što je recimo Nik Kirjos.

"Prvo nadam se da su Novak i njegova supruga Jelena dobro i da će se oporaviti kao i svi ostali koji su se zarazili", naveo je Britanac.

"Ipak, nisam iznenađen što su se teniseri zarazili, kada sam vidio neke slike sa zabave igrače i dječijeg dana na turniru. Uopšte nije poštovana mjera socijalne distance. Poslije svega jasno je da turnir ne treba da se nastavi", poručio je bivši broj jedan svjetskog tenisa.

Marej kaže da je zbog novonastalih okolnosti možda doveden u pitanje i nastavak teniske sezone, koji je najavljen za avgust, pet mjeseci nakon suspenzije.

"Kažu da ova situacija dovodi u pitanje organizaciju US Opena. Lako je moguće da je zaista tako. Mislim da će sada svi teniseri biti svjesni toga da korona virus ne zanima ni ime ni status onog koga napada, već da se moramo pridržavati pravila. Ovo jako loše izgleda za tenis. Sve dok situacija ne bude bolja, moramo smanjiti rizik koliko god je to moguće i igrati turnire bez publike".

On je rekao da svi sportisti, ne samo teniseri, moraju da nauče na primjerima iz Beograda i Zadra.

"Kada prolazimo kroz ovakvo vrijeme, važno je da najbolji svetski sportisti širom planete pokažu kako situacija treba da se shvati izuzetno ozbiljno, uz mjere socijalne distance i sve drugo što je predviđeno. Međutim, tamo je bilo nekoliko igrača koji se nisu najbolje pridržavali pravila što ne šalje pravu sliku o našem sportu, kada se nešto ovako desi. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ove situacije i shvatiti je potpuno ozbiljno, jer se na kraju teniska sezona neće vratiti ako svake nedjelje budemo imali ovakve probleme i teniseri budu radili šta žele", rekao je Endi Marej.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC